Τα σόγια και οι τοπικοί φύλαρχοι ή οι νέοι θα εκλέξουν δήμαρχο;


Ηδη ξεκίνησαν οι εκλογές και στην Κορινθία και μάλιστα είναι τριπλές στον ορίζοντα.
Βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές.
Οι συνήθεις ύποπτοι, παραγοντίζοντες, που πάντα θέλουν να είναι "στα πράγματα" και να τα καθορίζουν, έχουν αρχίσει να κοιτούν προσεχτικά ποιός τους βολεύει για να βολευθούν στην γαλέρα μαζί του και να είναι την επόμενη ημέρα αυτοί που θα κυβερνούν.
Η γνωστή Κορινθιακή παραγονταρία, έχει αρχίσει να παίρνει θέσεις μάχης.
Θεωρούν ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί κανένας να γίνει δήμαρχος και τους έχει ανάγκη.
Το κακό είναι ότι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα και κύριο μέλημα τους είναι να προσελκύσουν τους παράγοντες μαζί τους, ξεχνώντας ότι:
1. Εχει αλλάξει ολοκληρωτικά και το εκλογικό μοντέλο και το εκλογικό σώμα, με αποτέλεσμα τα σόγια και οι κουμπαριές να παίζουν μεν ρόλο πολύ μικρότερο όμως απο ότι στο παρελθόν.
2. Στο εκλογικό σώμα έχουν μπεί απο το 2010 σχεδόν 10 νέες γενιές ψηφοφόρων που ελάχιστα έως καθόλου επηρρεάζονται απο τους "παράγοντες" και να ληφθεί υπ'οψιν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων είναι μορφωμένοι και έχουν δική τους πορεία.
3.Οι παλαιοπαράγοντες έχουν πολυ-κουράσει τον κόσμο, που τις βλέπει 20 χρόνια τους ίδιους και τους ίδιους στις ίδιες θέσεις.

ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΑΟΡΑΤΟΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν καημό να πάρουν μαζί τους τα "τρανταχτά" ονόματα που ξέρουν να εκλέγονται. Με κάθε τρόπο.
Ελάχιστα τους απασχολούν οι χιλιάδες νέοι και νέες, που τελικά είναι και η μεγάλη πλειοψηφία που καθορίζει τους νικητές.
Δεν αναζητούν νέους υποψηφίους με καλές σπουδές, επιτυχία στις δουλειές τους, με ικανότητες και κοινωνική παρουσία αλλά σπαταλούν όλο τον χρόνο τους σε αυτούς που έχουν πάθει αιμοροϊδες απο τα πολλά χρόνια στις καρέκλες.
Αναζητούν επίσης κάτι παράξενους τύπους που απλά φωνάζουν, προκαλούν μέσα στην άγνοια τους και επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως "εργαλεία", ευελπιστούν ότι η κοινωνία θα ακολουθήσει την "μαγκιά" και θα υποταχθεί με δέος στους αλλαλάζοντες.
Πάντα θα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που θα ψηφίζει με το 20άρικο, το κτύπημα στην πλάτη, το ψέμα τους καταφερτζήδες. Αυτό το κομμάτι όμως είναι ήδη πιασμένο και έχει εκπροσώπους που δεν τους αλλάζει.
Την ίδια στιγμή, που χιλιάδες άνεργοι στην Κορινθία νέοι στην συντριπτική πλειοψηφία έχουν απαξιώσει και την πολιτική και τους πολιτικούς. Αλλοι τόσοι που προσπαθούν να επιβιώσουν στα μαγαζιά, τα γραφεία και τα χωράφια και είναι "αόρατοι" για τους υποψηφίους οι οποίοι ευκαιριακά τους θυμούνται.
Και τελικά είναι αυτοί που το βράδυ των εκλογών είτε έχουν κάνει αποχή είτε τιμωρούν σιωπηλά.
Το ερώτημα για έναν υποψήφιο δήμαρχο είναι στοίχημα που καλείται να παίξει. Να πάει με τους παράγοντες που έχει σιχαθεί ο κόσμος, να κάνει τα κέφια στα σόγια (που έχουν εδώ και χρόνια ξεχαστεί) ή να τολμήσει να πάει με το πιο ριζοσπαστικό και ζωντανόπ κομμάτι της κοινωνίας που είναι οι νέοι;;;
Ασφαλώς για να κερδίσεις χρειάζεται και η εμπειρία αλλά το μίγμα ενός συνδυασμού θα είναι συνάθροιση τοπικών φυλάρχων και νταραβεριτζήδων ή θα έχει έντονο άρωμα ανανέωσης;
Ιδού το δίλημμα...!
Μάρτιος 2018
Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου