Ρυθμική γυμναστική απο τον ΑΠΙΣ Ζευγολατιού..!


Η γυμναστική είναι μια δραστηριότητα που ξεκινά από την αρχαιότητα. Σήμερα το άθλημα της γυμναστικής προσφέρεται από οργανισμούς όπως η Ομοσπονδία Γυμναστικής και των σωματείων με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος. Αν και τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικά, ελάχιστες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει το άθλημα της γυμναστικής.
Οι επιστήμονες σήμερα και οι οι ειδικοί του αθλήματος πιστεύουν ότι το άθλημα αποτελεί κατά κάποιο τρόπο θεμέλιο για την φυσική ανάπτυξη του ανθρώπου όπως:

Ανάπτυξη του συντονισμού
Βελτίωση της ευελιξίας
Οικοδόμηση της δύναμης και της πρόληψης
Βάση για την ενασχόληση με άλλα αθλήματα όπως τις τις πολεμικές τέχνες, κολύμβηση, καταδύσεις και χορό
Ισορροπία
Tα μέγιστα οφέλη είναι στη νοητική λειτουργία και η διαπίστωση για το άθλημα της της γυμναστικής είναι:
Ικανότητα να ακούς και να ακολουθείς κατευθύνσεις
Αυτοσεβασμός και οικοδόμηση εμπιστοσύνης
Στόχος για αποτέλεσμα με βάση την προσωπικές δεξιότητες και αυτοσυγκέντρωση
Η συνεργασία και αλληλοβοήθεια επιδρούν στην κατανόηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος
Ενίσχυση της απόδοσης
Προσοχή στη λεπτομέρεια
Εμμονή
Η γυμναστική παρέχει τις ιδιότητες που είναι ευεργετικές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του αθλητή και της αθλήτριας. Τα οφέλη μπορούν να ταξινομηθούν στα φυσικά και τα οφέλη στη νόηση.
Φυσικά οφέλη
Η γυμναστική είναι ένα άθλημα όπου αν και χρησιμοποιεί πλειάδα ασκήσεων εντούτοις οι ίδιες ασκήσεις επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, από τα σημαντικότερα οφέλη της δραστηριότητας των αθλημάτων της γυμναστικής είναι αυτό υποβάλλει το το σώμα του αθλητή σε μια ευρεία ποικιλία ερεθισμάτων.
Σε σχέση με τους άλλους αθλητές των άλλων ολυμπιακών αθλημάτων, οι αθλητές της γυμναστικής είναι από τους δυνατότερους. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ικανότητα να ελέγχουν το σώμα τους πάνω στα όργανα της γυμναστικής σε άπειρες θέσεις. Η σχετική δύναμη είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ποιότητα δύναμης ενός αθλητή. Οι αθλητές επιδεικνύουν καταπληκτική δεξιότητα στις κινήσεις τους ώστε να μετακινούνται πάνω στα όργανα έχοντας παράλληλα κατά νου τη δεξιοτεχνία της εκτέλεσης.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του αθλήματος της γυμναστικής είναι η εξαιρετική ευκαμψία που διαθέτουν οι αθλητές προκειμένου να εκτελέσουν ασκήσεις που απαιτούν από το σώμα ιδιαίτερη στάση. Άπο όλους τους άλλους αθλητές άλλων αθλημάτων, οι αθλητές της γυμναστικής είναι άπο τους πιο ευκάμπτους Και αυτό φυσικά λόγω της ανάγκης του αθλητή να να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις προκειμένου να εκτελεστούν οι ανάλογες ασκήσεις. Οι απαιτήσεις για ευλυγισία του σώματος είναι πιθανώς η σημαντικότερη και μοναδική πτυχή του αθλητή της γυμναστικής που διαχωρίζει το άθλημα αυτό από οποιοδήποτε άλλο και μπορεί να αποτελέσει ένα είδος ενίσχυσης του σώματος για μείωση των τραυματισμών.
Η στατική και δυναμική ισορροπία επίσης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο αθλητής της γυμναστική. Ο έλεγχος του σώματος σε διάφορες στάσεις αποτελούν ένα μέσον εξοικείωσης του ασκούμενου σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να αντιδράσει σε κάποια στιγμή της ζωής του. Οι αθλητές της γυμναστικής δεν αντιδρούν σπασμωδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος ελέγχου της ισορροπίας και συνήθως εκπλήσσουν του άλλους γύρω τους με την την ικανότητα τους να αντιδρούν με χαρακτηριστική ηρεμία και αποτελεσματικά. Έκπληξη δεν αποτελεί όμως σε καμία περίπτωση για τον αθλητή της γυμναστικής ο οποίος δεν μπορεί να θεωρήσει απειλή οποιοδήποτε χάσιμο της ισορροπίας του σώματος.
Η ικανότητα επίσης του αθλητή της γυμναστικής να πέφτει στο έδαφος και να μη τραυματίζεται είναι κάτι το φυσιολογικό μιας και η καθημερινή του ενασχόληση με τις ακροβατικές ασκήσεις πάνω στα μαλακά στρώματα του δίνουν την δυνατότητα να αποσβένει κάθε πτώση από οποιοδήποτε ύψος. Αυτού του είδους η καθημερινή ενασχόληση με διάφορες απλές και δύσκολες προσγειώσεις δίνουν την δυνατότητα να αντιδρά ο αθλητής ως αιλουροειδές προκειμένου να αποφευχθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Nοητικά οφέλη
Οι αθλητές και οι αθλήτριες τα πάνε συνήθως πολύ καλά στο σχολείο. Η γυμναστική είναι ένα σύνθετο άθλημα με πολλές λεπτές αποχρώσεις. Η εκπαιδευτική εμπειρία στη γυμναστική φθάνει από τη φυσική, στην εκτίμηση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και αποτελεί ένα εκπληκτικό μέσο μάθησης. Με τον προπονητή στον ρόλο του δασκάλου το άθλημα της γυμναστικής βοηθά να ενισχυθεί ο νέος αθλητής με γνώσεις και να μάθει τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές/τριες να κατανοήσουν σχέσεις αιτίου/αιτιατού κατά απτό τρόπο συγκεκριμένο που ταιριάζει τα φρέσκα νεανικά τους μυαλά.
Η γυμναστική όπως και άλλα σπορ δίνει την ευκαιρία για κατανόηση της ομαδικής εργασίας, φίλαθλο πνεύμα, δίκαιο παιχνίδι, και ούτω καθ' εξής. Επειδή ως άθλημα απαιτεί δυσκολία στην εφαρμογή του, ο χρόνος εκμάθησης είναι μακροχρόνιος όταν συγκρίνεται με άλλο άθλημα. Η μεγάλη χρονική περίοδος που απαιτεί ο προγραμματισμός για την την επιτυχία των κυριότερων θεμελιωδών δεξιοτήτων απαιτεί την υπομονή, την αφοσίωση, την επιμονή. Έτσι, η γυμναστική βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν να εργάζονται σκληρά για στόχους που χρειάζονται πολλά χρόνια για να επιτευχθούν. Στο σύγχρονο κόσμο των γρήγορων αποτυπώσεων, της στιγμιαίας επικοινωνίας, των στιγμιαίων χάμπουργκερ, και της στιγμιαίας ψυχαγωγίας, το γυμναστήριο αποτελεί ο κατάλληλος τόπος για τους νέους για να αναπτύξουν το χαρακτήρα τους.
Η εκπαίδευση είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος του αθλήματος της γυμναστικής. Όταν μια δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της προπόνησης μπορεί να ενορχηστρωθεί φυσικά για να παρέχει στους συμμετέχοντες τη μοναδική και πολύτιμη εμπειρία, εξυπηρετεί τους συμμετέχοντες περισσότερο από οποιοδήποτε βιβλίο, εκπομπή τηλεόρασης, ή κάποιο web site. Η γυμναστική παρέχει μια μοναδική και πολύτιμη κοινωνική εκπαίδευση και εμπειρίες. Οι πιο επιτυχημένοι αθλητές και αθλήτριες φαίνεται να ακολουθούν την επιτυχία παρά να αποφεύγουν την αποτυχία.
Η γυμναστική αγκαλιάζει την έννοια της παροχής ενός θετικού, παγιοποιώντας τη μορφή περιβάλλοντος που για να αυξηθεί. Η πετυχημένη συμμετοχή στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στη γυμναστική, όχι μόνο απαιτεί πολλές ιδιότητες αλλά και παράγει πολλά γνωρίσματα. Ο αυτοσεβασμός είναι ένα τέτοιο γνώρισμα. Η γυμναστική προωθεί τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση. Οι προπονητές διδάσκουν τους τρόπους συμπεριφοράς και το σεβασμό. Οι προπονητές διδάσκουν κάτι παραπάνω από γυμναστική, διδάσκουν τα μαθήματα όλης της ζωής.
Οι μελέτες η μία πίσω από την άλλη επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στον αθλητισμό συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής, είναι πιθανότερο να αποφύγουν τις ναρκωτικές ουσίες, να επιτυγχάνουν ψηλά αποτελέσματα στις σχολικές επιδόσεις, να έχουν το μεγαλύτερο αυτοσεβασμό, και να ζήσουν ένας υγιέστερο τρόπο ζωής. Τα παιδιά που συμμετέχουν στη γυμναστική δεν μαθαίνουν μόνον μηχανικά, αλλά αναπτύσσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εμμονή, την πειθαρχία, την υποχρέωση, το χιούμορ, την προοπτική, την ομαδική εργασία, και την ηγεσία
οι εγγραφές συνεχίζονται........
Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατίου
2741054323
6940813100
Ρυθμική Γυμναστική
για κορίτσια από 3 ετών.......
Ρυθμική Γυμναστική με την Πένυ Καρβουτζή........κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 16:30 - 20:30...........στην Αίθουσα - Λέσχη ''ρυθμός.... χορός..... μουσική....'' του Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατίου....... στο ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου