ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ | Ξεχωριστός-σοβαρός και έτοιμος απο καιρό!


Ο Νίκος Σταυρέλης είναι ο ορισμός του σοβαρού, μετρημένου και αξιοπρεπούς ανθρώπου.
Ετσι ήταν απο πολύ νέος όταν μαζί με τον Γιάννη Γιωτάκη, άρχισαν να μεταμορφώνουν τον δήμο Λουτρακίου απο μία κοινότητα στην ουσία σε ένα σύγχρονο για την εποχή εκείνη "εργαλείο" κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.
 Ηταν ο υπάλληλος που άρχισε απο τους πρώτους στην Ελλάδα να εφαρμόζει την τεχνολογία αλλά και να υλοποιεί άγνωστα τότε διοικητικά μοντέλα, που δημιουργούσαν μικρά θαύματα.
Απο τα χέρια του δημιουργήθηκε η πρώτη στην Ελλάδα Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία, που ακόμα και σήμερα αποτελεί ορόσημο.
Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν 30 χρόνια μετά στο Λουτράκι και τον θαυμάζουν και τον αγαπούν.
Ανάλογη ήταν και η καριέρα του στην Εμπορική Τράπεζα που έφτασε μέχρι τα υψηλά διευθυντικά κλιμάκια.
Απο το 1998 στάθηκε δίπλα στις προσπάθειες του Αλέκου Πνευματικού και στις νίκες αλλά και στις ήττες και μπορεί σήμερα να αποκαλείται "σαβούρα" απο τον ίδιο τον δήμαρχο Κορινθίων αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι ήταν ο άνθρωπος που πάντα έβαζε συγκρατούσε τις δημοτικές ομάδες, έβαζε τα όρια της αξιοπρέπειας και κάλμαρε πάθη και αλλαζονείες.
Ο Νίκος Σταυρέλης για όσους τον γνωρίζουν είναι ένας άνθρωπος που ο λόγος του είναι συμβόλαιο, η συμπεριφορά του ευγενική προς όλους μα πάνω απο όλα είναι άκαμπτος σε ζητήματα πολιτικής αλλά και κοινωνικής ηθικής.
Δεν βάζει νερό στο κρασί του για κανένα λόγο και αυτό σύμφωνα με τους συνεργάτες του αποτελεί "πρόβλημα" για μία κοινωνία εθισμένη στα μεγάλα λόγια, στα κατά συνθήκη ψεύδη και που αρέσκεται σε ψευτομαγκιές και φασαρία.
Αναμφίβολα αν εκλεγεί δήμαρχος θα είναι έτοιμος απο την πρώτη κιόλας ημέρα και θα αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην πόλη.
Η σοβαρότητα του είναι ένα ακόμα "εμπόδιο" στην προσπάθεια αυτή λένε οι στενοί του συνεργάτες και έχουν εν μέρη δίκιο, για μία πόλη που έχει χάσει πολύ καιρό τώρα το μέτρο.
Ξεκίνησε πρώτος, ξεκίνησε πολύ σωστά την πορεία προς τον δήμο, πέρασε το πρώτο κύμα προσωπικών επιθέσεων και το ερώτημα είναι αν αυτός ο μετριοπαθής και αξιοπρεπής άνθρωπος θα αντέξει την ανθρωποφαγία που είναι ήδη σε εξέλιξη στα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου.
Είναι ένα θέμα αυτό.
Σε κάθε περίπτωση όμως η παρουσία του στην κούρσα των δημοτικών εκλογών, αναβαθμίζει και δίνει κύρος στον θεσμό και πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτελέσει και την δικλείδα ασφαλείας για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα.
Ο Νίκος Σταυρέλης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοδιοίκηση και γιατί έχει πλήρη γνώση του θεσμού και γιατί έχει την εμπειρία και το σθένος να υπερασπιστεί τις προτάσεις του αλλά και γιατί απευθύνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι της Κορινθιακής κοινωνίας που θέλει ένα νέο τρόπο διοίκησης και προοπτική για τον δήμο Κορινθίων.
Η Κόρινθος πρέπει να αλλάξει και αυτό είναι αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκεπτόμενων Κορινθίων στους οποίους απευθύνεται ο Νίκος συνειδητά.
Και ο ίδιος είναι ξεχωριστός και η υποψηφιότητα του έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά.
Γ.Λ.
Απρίλιος 2018
Street Life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου