Απο την Dream Team του 2010...στα σημερινά αυτοδιοικητικά ερείπια..!


Το 2010, κάτω απο την ηγεσία του Αλέξανδρου Πνευματικού, συγκροτήθηκε η πιο ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα που γνώρισε ποτε η Κόρινθος.
3 εν ενεργεία δήμαρχοι, περισσότεροι απο 20 αντιδήμαρχοι με πολύ εμπειρία και 5 πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έφτιαξαν στα πλαίσια του Καλλικράτη την αυτοδιοικητική Dream Team...
Ολα έδειχαν εξαιρετικά για την πρωτεύουσα του νομού που είχε στην ηγεσία της ένα εξαιρετικό και απο άποψη εμπειρίας αλλά και γνώσεων προσωπικό και οι πάντες περίμεναν την αναπτυξιακή και κοινωνική απογείωση της πόλης και των χωριών.
Χθες το βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο, βρέθηκαν τα "ερείπια" αυτής της ομάδας, να διαπληκτίζονται με ανεπίτρεπτο τρόπο, ενώπιον κοινού και τηλεοπτικών καμερών, για τις ευθύνες της διάλυσης και της ισοπέδωσης.
Η άλλοτε κραταιά ομάδα σήμερα μοιάζει με πλίνθους και κέραμους ατάκτως ερριμένους...

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Ο Νίκος Σταυρέλης για 20 χρόνια ψυχή της ομάδας που ακολούθησε τον δικό του δρόμο με παρότρυνση του κ.Πνευματικού όπως σε κάθε τόνο δηλώνει;
Ο Χρήστος Χασικίδης που περιμένει το Πάσχα για να ανακοινώσει την δική του κάθοδο;
Ο Χασικίδης απο την αρχή όλοι ήξεραν ότι είναι το βαρύ κοινωνικό πυροβολικό της παράταξης.
Φταίνε μήπως εκείνοι που θεώρησαν ότι έκλεισε ο κύκλος του δημάρχου και οι γτνωστοί και μη εξαιρεταίοι ρουφιάνοι τους ανέδειξαν σε εχθρούς;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
Ο επικεφαλής και ηγέτης της παράταξης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη στον εαυτό του και όπως απερίφραστε είπε χθες βράδυ "του χρωστάνε" και δεν χρωστάει πολιτικά σε κανένα.
Την ίδια φράση είχε πει και το 2015, απέναντι στον πολιτικό χώρο που τον ανέδειξε, "μου χρωστάει το ΠΑΣΟΚ" είχε πεί και τότε.
Το νέο πολιτικό δόγμα του κ.Πνευματικού όπως αυτό άρχισε να υλοποιείται απο το φθινόπωρο του 2016 είναι..."πάω μόνος μου όπως πάντα και ανανεωμένος με νέα κοινωνικά στελέχη"...!!!
 Είναι ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό πείραμα αυτό που ετοιμάζει ο εν ενεργεία δήμαρχος των Κορινθίων.Να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό δένδρο χωρίς ρίζες...!
Οι ρίζες της παράταξης "πορεία Ευθύνης", οδηγήθηκαν σε απομάκρυνση. Κομματικός χώρος να συνεισφέρει δεν υπάρχει και όλα υα κριθούν απο τις προσχωρήσεις που έχει ήδη ολοκληρώσει ο κ.Πνευματικός.
Πάντως όσο λαμπερά και αν είναι τα νέα φυλλώματα θα αντέξουν χωρίς την ανατροφοδότηση απο τις ρίζες;
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα βγεί το εγχείρημα.

 


ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ
Ο κ.Πνευματικός έχει και πάντα είχε ένα ιδιόμορφο ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης. Είχε και την ικανότητα να ακούει τον παλμό της Κορινθιακής κοινωνίας. Πολλοί λένε ότι τον έχει εγκαταλείψει αυτό το ένστικτο και στην θέση του έχει δημιουργηθεί αλλαζονεία. Οι κινήσεις του το επόμενο διάστημα θα δείξουν αν έχουν δίκιο οι επικριτές του.
Χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο άρχισε να γράφετε ο επίλογος της περιόδου ενότητας στην παράταξη του δημάρχου και με τρόπο που προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.
Θλίψη για το επίπεδο που η πολιτική οδηγεί τις ανθρώπινες σχέσειςι και απογοήτευση για τα μελούμενα.
Η πρώτη πράξη του δραματικού αυτού έργου παίχθηκε χθες.
Η δεύτερη και σαφώς σκληρότερη θα παιχθεί όταν ο Χρήστος Χασικίδης κάνει το δικό του βήμα.
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα θυμηθούν ότι έρχεται η απλή αναλογική και θα υπάρξει και δεύτερος γύρος..!
Απλά ας το ελπίσουμε...!

Street Life
Μάρτιος 2018




Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου