"Εσβησαν" δύο προφίλ κουκουλοφόρων στην Κόρινθο χθες..!


Ανωνυμία στο διαδίκτυο δεν υπάρχει.
Μόνο οι ΚΟΥΤΟΙ δεν το ξέρουν αυτό.
Προσωρινά ανώμυμοι χρήστες υπάρχουν αλλά εύκολα αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους την οποία μαζί με τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου γνωρίζει η Google αλλά και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, απο την ώρα που ανοίγουν τον λογαριασμό τους και φυσικά τους ελέγχει και τους παρακολουθεί.
Οι μηχανισμού ασφαλείας είναι τέτοιοι που δεν αφήνουν περιθώρια για ανώνυμους.
Για αυτό και βλέπετε "ανώνυμα" ή παραπλανητικά προφίλ να μεσουρανούν για ένα διάστημα και μετά εξαφανίζονται.
Πρόσφατο παράδειγμα δύο προφίλ που έπαιξαν μπάλα για ένα διάστημα στον αθλητικό χώρο της Κορινθίας και απο χθές...σίγησαν...!
Το προφίλ με το όνομα "Στυλιανός Παττακός" και το προφίλ με το όνομα "Μιχάλης Δημητρίου", αφού μας έβρισαν όλους "αποφάσισαν" να διαγραφούν.
Προσωρινά απαλλαγήκαμε απο δύο κουκουλοφόρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προκύψουν άλλοι.
Και πάντα θα προκύπτουν για λίγο καιρό και μετά μόλις κάποιος φτάσει στην είσοδο της εισαγγελείας θα σβήνουν...αφήνοντας ανεξίτηλα όμως διδικτυακά ίχνη..
Αυτό το ξέρουν και όσοι γράφουν ανώνυμα.
Και μία πιο επιστημονική άποψη για τους "ανώνυμους" υβριστές και χυδαιολόγους του διαδικτύου
 
Τι είναι online hater;
Η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Ίλια Θεοτοκά πιστεύει τα εξής: 
“Είναι επόμενο όταν εκφράζεις την άποψή σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό να έχει και καλές αλλά και κακές επιπτώσεις. Στο Internet δηλώνεις ό,τι θέλεις, όπου θελήσεις και όταν θέλεις. Μια ήπια έκφανση cyberbulling είναι το τρολάρισμα. Πιο επιθετική μορφή έχει το online hate post. Θα σε προσβάλλουν ή θα σε εκφοβίσουν άτομα που νιώθουν έντονο θυμό και το αίσθημα της επιθετικότητας, της ζήλιας και του φθόνου.

Οι online haters έχουν ίσως υποστεί ματαίωση και ρατσισμό ή σεξισμό. Καλυμμένοι πίσω από το πρόσχημα της “ανωνυμίας” και τα ψεύτικα προφίλ, άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά θα εκφράσουν έντονη επιθετικότητα. Υβρίζουν συστηματικά. Συνήθως δεν τολμούν να εκφράσουν ευθέως την άποψή τους, είναι θρασύδειλοι και ανασφαλείς. Βρίζοντας εκ του ασφαλούς νιώθουν ότι αποκτούν δύναμη και οντότητα. Θέλουν ασφαλώς να τραβήξουν την προσοχή και να προκαλέσουν.

Θα λέγαμε ότι παρουσιάζουν μια αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας και ίσως σε αυτή την κατηγορία των haters βρίσκουμε άτομα με παραβατική συμπεριφορά, άτομα που λένε ψέμματα στην καθημερινότητά τους, που δεν νιώθουν ενοχές για τις πράξεις τους, που δεν μαθαίνουν από τις συνέπειες των πράξεών τους και κυρίως που δεν μπορούν να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους. Δεν έχουν ενσωματώσει τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς στη ζωή τους”. Η Ίλια Θεοτοκά πιστεύει ότι δεν πρέπει να τροφοδοτούμε την επιθετικότητα των haters και να τους μπλοκάρουμε ή να αναφέρουμε την συμπεριφορά τους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου