Μπορούμε να αναδείξουμε το Κιάτο σε σύγχρονο κέντρο αθλητικού τουρισμού.


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σκοπευτικού Ομίλου Σικυωνίων και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων

Μπορούμε…

Σαββατοκύριακο 3 – 4 Μαρτίου 2018.
Το Κιάτο συνεχίζει να ζει στους συνήθεις χαλαρούς ρυθμούς του. Τίποτα δεν τους ταράζει. Έτσι τα δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στην πόλη μας πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα. Λίγοι ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει, και αυτό μάλλον γιατί κάποιοι «ξένοι» τους χάλασαν τη «βολή» τους. Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους πάνω από 250 ανθρώπους (100 αθλητές με τους προπονητές, τους συνοδούς και τους φίλους τους) που ήρθαν το Σαββατοκύριακο στο Κιάτο εξαιτίας των δύο αυτών εκδηλώσεων. Του πρώτου αγώνα σκοποβολής που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σκοπευτικός Όμιλος Σικυωνίων (ΣΚ.Ο.Σ.) και της πρώτης διοργάνωσης για το 2018 του ΙΣΤιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων (ΙΣΤ.Ο.Σ.)

Η πρωτοβουλία των δύο αυτών Ομίλων, που χωρίς ουσιαστική βοήθεια, κατάφερε να προσελκύσει τόσα άτομα στο Κιάτο, να προσφέρει σ’ αυτά τη δυνατότητα ενός ενναλακτικού Σαββατοκύριακου και μια υγιή διέξοδο σε παιδιά και μεγάλους και παράλληλα να προβάλει την περιοχή μας, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από όλους τους φορείς. Γιατί όλοι αυτοί ήρθαν πρώτα από όλα για τους αγώνες. Όμως αυτό το διήμερο όλοι αυτοί έφαγαν, διασκέδασαν, κοιμήθηκαν, ψώνισαν, έβαλαν βενζίνη, τονώνοντας έτσι σε δύσκολους καιρούς την τοπική αγορά, γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές της περιοχής μας. Και αν ο ΣΚ.Ο.Σ. και ο ΙΣΤ.Ο.Σ. από μόνοι τους μπορούν να φέρουν στο Κιάτο 250 ανθρώπους για ένα Σαββατοκύριακο, γιατί να μην μπορούμε όλοι μαζί να φέρουμε στο Κιάτο πάνω από 2.500 ανθρώπους και όχι μόνο για ένα Σαββατοκύριακο.

Όλοι θυμόμαστε την άνθιση του Ξυλοκάστρου την περίοδο που είχε αναλάβει τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών δράσεων. Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι (Δήμος, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Σύλλογοι κλπ) να χαράξουν ένα μακροχρόνιο πλάνο για την ανάδειξη του Κιάτου σε (επιδοτούμενο μάλιστα από την πολιτεία) κέντρο αθλητικού τουρισμού; Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να βλέπουμε το «μεθαύριο» αντί για το «σήμερα»; Ας αφήσουμε κατά μέρος τις εφήμερες «ικανοποιήσεις των αιτημάτων των πολιτών» και ας σκεφτούμε το μέλλον μας. Το μέλλον που μπορεί να μην προλάβει να ικανοποιήσει εμάς τους ίδιους, αλλά σίγουρα θα ικανοποιεί τα παιδιά μας. Εξάλλου, τους το οφείλουμε. Τους οφείλουμε μια πόλη που θα τους προκαλεί να μείνουν σε αυτήν, μια πόλη που θα τους προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες, μια πόλη που θα τους κάνει περήφανους και θα την επιλέγουν από αγάπη και όχι από ανάγκη.
Μπορούμε. Τα εχέγγυα υπάρχουν, άνθρωποι με ιδέες, με κέφι για δουλειά, τεχνογνωσία, υποδομές και τόσα άλλα. Αυτό που λείπει είναι η οργάνωση, η διάθεση, η απόφαση, το να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Και δεν χρειάζονται πολλά για να το πετύχουμε. Χρειάζεται, πρώτα από όλα να αναγνωριστεί η συμβολή των ενεργών αθλητικών σωματείων στην κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής. Χρειάζεται να αναγνωριστεί η διαφορετικότητα ανάμεσα σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία και λόγω αυτής, η διαφορετική τους αντιμετώπιση. Χρειάζεται ο διαχωρισμός των αθλητικών σωματείων που έχουν πραγματική αθλητική δραστηριότητα, ανθρώπινο δυναμικό με ιδέες και δυνατότητες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που θα προσελκύσουν κόσμο στην περιοχή, από τα σωματεία σφραγίδες. Και βέβαια, σε αυτές τις εκδηλώσεις απαραίτητη είναι η ουσιαστική συμμετοχή των διοικούντων και η στήριξή τους.
Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα αν υπάρξει συναίνεση μεταξύ σωματείων και διοικούντων, αν υπάρξει ρήξη με συμβιβαστικές πρακτικές και παλαιοκομματικές νοοτροπίες, αν υπάρξει απ’ όλους αναγνώριση και παραδοχή των λαθεμένων πολιτικών του παρελθόντος και πάνω από όλα αν υπάρξει πολιτική βούληση και όραμα για ένα καλύτερο Κιάτο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις και το έμψυχο δυναμικό μας κάθε προσπάθεια που θα αναληφθεί από πλευράς του Δήμου για την ανάδειξη του Κιάτου σε σύγχρονο κέντρο αθλητικού τουρισμού.
Οι πρωτοβουλίες είναι τώρα στα χέρια του
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου