Ειρήνη Παππά | Αγαπούσα πολύ τον Μπράντο και νοιαζόμουν για εκείνον.


Μια παθιασμένη σχέση ανάμεσα σε δύο μύθους που διατηρήθηκε κρυφή για πολλά χρόνια...
Ειρήνη Παππά & Μάρλον Μπράντο
Εκείνη... Κορυφαία ερμηνεύτρια... γεννημένη ηθοποιός. Από μικρή έφτιαχνε ιστορίες στο μυαλό της, γεγονός που τη βοήθησε να αναπτύξει από μικρή τη φαντασία της. Σε αυτά τα παραμύθια της, λοιπόν,  ήταν πάντα πρωταγωνίστρια. Το όνειρό της να ασχοληθεί με τον  καλλιτεχνικό χώρο μεγαλώνοντας, πραγματοποιήθηκε.  Τρεις από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε προτάθηκαν για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, με την γαλλόφωνη Ζ του Κώστα Γαβρά να το κατακτά, ενώ υποψήφιες υπήρξαν επίσης και δύο ελληνικές ταινίες -μεταφορές στην μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών. Η  κινηματογραφική μεταφορά της «Ηλέκτρας» μαζί με τον Γιάννη Φέρτη, την Αλέκα Κατσέλη και τον Μάνο Κατράκη, κέρδισε συνολικά  24 βραβεία και διακρίσεις.
Συμμετείχε σε πολλές, υπέροχες Χολλυγουντιανές παραγωγές, ενώ πρωταγωνίστησε και στο θέατρο Μπρόντγουεϊ.

Εκείνος...ένας από τους τελευταίους μύθους του Χόλλυγουντ που έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στον κινηματογράφο.  Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου δεν τον έχει κατατάξει τυχαία τέταρτο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.  τους πλέον σημαντικούς ηθοποιούς του 20ού αιώνα.
Οι υποκριτικές του ικανότητες ήταν εξαιρετικές. Οι ταινίες στις οποίες ξεχώρισε είναι  τη δεκαετία του `50 σε σκηνοθεσία του Ελία Καζάν: Λεωφορείον ο Πόθος και Το λιμάνι της αγωνίας. Μεταγενέστεροι Αμερικανοί ηθοποιοί επηρεάστηκαν από το ασυναγώνιστο στυλ του. Ανάμεσά τους οι :Τζέιμς Ντην, ο Πωλ Νιούμαν και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.



Ήταν το 1958, όταν ο Μάρλον Μπράντο είχε έρθει στην Αθήνα για να υποστηρίξει τα ορφανοτροφεία της χώρας. Ο γοητευτικός ηθοποιός ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και κατεβαίνοντας από τον ιερό βράχο αγκάλιασε ένα κοριτσάκι και φωτογραφήθηκε μαζί του.
Το 1999, στα 74 του χρόνια, επισκέφτηκε για τελευταία φορά την Ελλάδα.
Τότε συναντήθηκε με την Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παππά, με την οποία έζησε ένα μεγάλο έρωτα τη δεκαετία του ‘50.
`Ηταν το 1954 όταν ο 30χρονος Μπράντο γνώρισε στη Ρώμη την 24χρονη Ειρήνη Παππά, που έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο. Ο διάσημος ηθοποιός ήταν ήδη περιζήτητος στον καλλιτεχνικό χώρο  και είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ.
Γοητεύτηκε από την ιδιαίτερη, μεσογειακή ομορφιά και το ταμπεραμέντο της Ελληνίδας... Δεν άργησε να γεννηθεί μια παθιασμένη σχέση, η οποία ωστόσο, έμεινε κρυφή από τους δημοσιογράφους. Η ίδια η Ειρήνη Παππά, αποκάλυψε κάποτε: «Αγαπούσα πολύ τον Μπράντο και νοιαζόμουν για εκείνον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου».
Μπορεί να  χώρισαν αλλά μέχρι την τελευταία τους συνάντηση το 1999, δεν έπαψαν να διατηρούν επαφές.
Η Μάρλον Μπράντο ο οποίος έφυγε από τη ζωή την 1η Ιουλίου του 2004, είχε αναφέρει για τη συνάντησή τους «Παρόλα τα υπόλοιπα, ήταν ακόμα υπέροχος ο τρόπος που σκεφτόταν».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου