Λείπουν απο την Κόρινθο αυτοί που θα κάνουν την διαφορά!


Μια απο τις καθημερινές ιστορίες τοπικού ενδιαφέροντος είναι ο αφανισμός της αριστείας της οποιάς θέση έχει λάβει η μετριότητα σε μεγάλο βαθμό. Από την σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους, το σημαντικότερο που παίζει ρόλο για την επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση είναι το λεγόμενο «μέσον», η ακόμα και η «σχέση» μετάξύ του υποψηφίου και πολίτη.
Όλα αυτά δεν ηταν ποτέ η εξαίρεση που συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά κράτη, αλλα ο κανόνας. Σε μεγάλο μέρος που έγινε μια καθ΄ολα αποδεκτή και διόλου μεμπτή κατάσταση. Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι το πελατειακό κράτος πήρε τις ποιο άγριες στροφές στα γρανάζια της διαφθοράς και τις διαπλοκής των πολιτικών και μη προσώπων, κυρίως απο τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Κάνοντας έναν απολογισμό, καλα κρατούσε η ευημερία, περι δήθεν πάταξης της διαφθοράς μέσα απο διθυραμβικές ομιλίες, η εκστομιση των οποίων άφηνε το στοιχείο της αναξιοπιστίας να καλπάζει σε έντονους ρυθμούς.
Δυστυχώς στον Δήμο Κορινθίων ο προεκλογικός λόγος εκφέρεται για ακόμα μια φορά στο πεδίο των εντυπώσεων και όχι επί της ουσίας.
Χαρακτηριστικά δεν είναι εύθυμο να ακούς απο αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας ότι θα φέρει ιδιωτική αστυνομία στην περιοχή των εξαμιλίων και με βάση αυτης της λογικής να προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα όσον αφορά
Ι. Τον διαχωρισμό των πολιτών με βάση της περιοχής κατοικίας τους
ΙΙ. Τον διαχωρισμό στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της πόλης χωρις να εξακριβωθούν εκ’των προτέρων οι ανάγκες τις πόλης.
ΙΙΙ. Χωρίς να εξουσιοδότηται απο τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού του για τις απόψεις αυτές που υποδυκνειούν την επικινδυνότητα για την πόλη. Το δύσκολο σε αυτή την υπόθεση είναι οτι οι νέοι άνθρωποι δεν βλέπουν το μέλλον τους στον τόπο αυτόν και επομένος δεν ενδιαφέρονται για καμία άποψη, η οποία εκφέρετε πολλές φορές βάση κάποιες λογικής. Είναι όντως έγκλημα να μην συμμετέχουν στον χώρο αυτο άνθρωποι που θα έκαναν την διαφορά, γιατι διαθέτουν γνώση, ικανότητα μα προπάντων την εμπειρία και τα κότσια να πατήσουν σε κορυφογραμμές της επιτυχίας.
Απο την μια να καμαρώνει κάποιος όταν διαβάζει θέματα, οπως εκείνο του φίλου Δημήτριου Νανόπουλου απο την Κόρινθο, τον οποίο υμνούν τα ξένα επιστημονικά κέντρα. Αισθάνεσαι όντως περήφανος όταν πληροφορείσαι οτι ο Κώστας Σούκουλης είναι επιβλέπων καθηγητής στο εργαστήριο Ames Laboratory και διακεκριμένος καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αιοβα στον τομέα της οπτικής.
Από την άλλη οπτική γωνία δεν μπορείς να μην διακατέχεσαι απο αντίθετα συναισθήματα οταν συνηδοτοποιείες ότι τόσο μεγάλα κεφάλια δεν βρίσκουν πρόσφορα εδαφος στον δικό τους τους τόπο.
Με εκτίμηση
Marios Loumpas

External Consultant / Trainer – NATO





 •    O κ. Λούμπας είναι external consultant/trainer στην σχολή του ΝΑΤΟ. Έχει διετελέσει στέλεχος εταιρειών παγκοσμίου φήμης όπως J.P Morgan Chase & Co., ICBC, Plaza Premium Group etc .

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου