Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε πολιτικά για την Κόρινθο...!


Σήμερα ο Νίκος Σταυρέλης έριξε το γάντι στον δήμαρχο Αλέκο Πνευματικό.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, άφησε επι μέρους την πολιτική γαλαντομία και κατηγόρησε τον δήμαρχο για διάλυση της παράταξης του, για δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτόν και το εκλογικό σώμα και για φαινόμενα πολιτικού Δονκιχωτισμού που έχουν αρνητικα αποτελέσματα.
Μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε:
"Αν έχει τα κότσια ο δήμαρχος ας με διαγράψει απο την παράταξη".
Οσοι ανοήτως διακινούσαν τα σενάρια του "λαγού", αντιλαμβάνονται τώρα ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην Κόρινθο.

Τι έφταιξε και "έσπασε" η παράταξη;;;
Ο Νίκος Σταυρέλης δεν έχει απλά οπλίσει αλλά έχει μπεί ήδη σε πόλεμο με τον δήμαρχο, που σιγά-σιγά αναγκαστικά θα πάρει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά και προσωπικά.
Για όσους ζήσαμε επι σειρά ετών την παράταξη, με την μικρή ή μεγάλη συμμετοχή ο καθένας, σήμερα νοιώθουμε ένα περίεργο συναίσθημα.
Ο Νίκος δεν ήταν ένα απλό μέλος της "πορείας Ευθύνης" αλλά σε πολλά πράγματα ήταν ο εμψυχωτής, ο διαμορφωτής και ο άνθρωπος που οι πάντες θεωρούσαν ισουψή του Αλέκου.
Αυτή την στιγμή χιλιάδες άνθρωποι στην Κόρινθο και τα χωριά θα αναγκαστούν να μπούν σε δίλλημα, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα προκύψει.
Προέκυψε όμως.
Ο φυσικός ηγέτης της παράταξης, απέναντι απο την ψυχή της παράταξης.
Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό αδικεί και τους δύο, άσχετα ποιός έχει το μεγαλύτερο δίκιο.
Η υποψηφιότητα Σταυρέλη είναι δεδομένη, όπως επίσης δεδομένη είναι και η υποψηφιότητα Πνευματικού.
Και υπάρχει και χειρότερο ακόμα σενάριο για όλους μας. Να πάρει την απόφαση και να ακολουθήσει δική του πορεία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Χασικίδης.
Τι φταίει και έσπασε η ενότητα της παράταξης θα απαντηθεί μετά απο πολύ καιρό και ίσως δεν απαντηθεί και ποτέ.

Γιατί όλοι βγάζουν την ουρά τους απ' έξω;;
Ξέρω ότι προσωπικά δεν είμαι αντικειμενικός γιατί θα στηρίξω τις επιλογές του Αλέκου Πνευματικού.
Αλλά αναρωτιέμαι. Οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στους δύο, έκαναν το παραμικρό για να μην διασπαστεί η ενότητα της παράταξης ή ο καθένας κοίταξε την βόλεψη του και άφησε να εξελίσσεται το νέο σκηνικό;
Μετά απο 20 χρόνια πολιτικής ταύτισης και κοινής πορείας οι λόγοι της διάρρηξης των σχέσεων δεν είναι πολιτικοί αλλά έχουν προσωπικά στοιχεία, απογοητεύσεις και χαλασμένα τηλέφωνα.
 Ενδιαφέρουν κανένα όλα τα παραπάνω;
Δεν πιστεύω ούτε σε αδιέξοδα, ούτε σε αναντικατάστατους.
Ομως η παράταξη Πνευματικού με τα λάθη της, τις κακές κάποιες φορές συμπεριφορές, με τις παραλείψεις της και τις κακές επιλογές προσώπων , αποτέλεσε την βάση για να δημιουργηθεί μία νέα ελπιδοφόρα Κόρινθος, με μεγάλα έργα υποδομής και εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια του δήμου και εξακολουθεί να είναι η μοναδική ελπίδα.
Το "αντίπαλο δέος" έχει κατακερματιστεί πολύ πριν και στην ουσία ποτέ δεν μπόρεσε να πείσει ότι μπορεί να γίνει αξιόπιστη πρόταση για τον απαιτητικό δήμο Κορινθίων.
Μπορεί το ποτάμι να γυρίσει πίσω;;;
Σε πολλούς μα πάρα πολλούς Κορίνθιους δεν μας είναι εύκολο να βλέπουμε τον Αλέκο Πνευματικό και τον Νίκο Σταυρέλη σε απέναντι στρατόπεδα, που σήμερα διατηρούν (ακόμα) ένα επίπεδο αλλά σύντομα τα πυρά θα είναι πραγματικά και  κανείς δεν θα την βγάλει χωρίς τραύματα.

O ρόλος Χασικίδη;
Δεν ανήκω στους ανθρώπους που επηρρεάζουν ούτε στο ελάχιστο τον Αλέκο. Είμαι προσωπικός φίλος του Κώστα, τον οποίο θεωρώ δικό μου άνθρωπο και έχω μαζί του άλλη σχέση. Ετσι δεν έχω και λόγο στις επιλογές και τις πολιτικές του δημάρχου.
Εξίσου καλή σχέση έχω με τον γιατρό Χρήστο Χασικίδη. Ανθρωπο σεμνό και ηθικό.
ΑΠΟΡΩ ΟΜΩΣ
Ο Χρήστος Χασικίδης τι έκανε με το κύρος, την επιστημονική του κατάρτιση και το αξίωμα του για να διατηρηθεί η ενότητα μίας παράταξης που και αυτόν προσωπικά τον βολεύει να μην κοπεί στα τρία;
ΤΙΠΟΤΑ.
Οι πολλοί θεωρούν τον γιατρό άνθρωπο, άκαπνο πολιτικά και αυτοδιοικητικά που κατά το Χιλιομοδιώτικο πρότυπο προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους και για όλα.
Θα μπορούσε και έπρεπε να το κάνει, να εγγυηθεί την ενότητα, ανεξάρτητα απο τον επικεφαλής.
Μέχρι τώρα μένει ακίνητος και σιωπηλός και αφήνει απλά τον χρόνο να κυλά.
Ομως τώρα είναι η ώρα της κρίσης. Ή θα πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα προσπαθήσουν να γυρίσουν πίσω το ποτάμι ή θα τον παρασύρει και αυτόν στην πορεία του.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραγράψει την ιστορία μίας παράταξης που αφήνει βαθύ αποτύπωμα στις επόμενες γενιές.
Κανείς δεν ξεχνά την συμβολή κανενός.
Αλέκος Πνευματικός, Νίκος Σταυρέλης, Χρήστος Χασικίδης και όσοι αυτοχρίζονται συμβουλάτορες τους  οφείλουν τώρα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.
Ξέρω ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα αλλά για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση.
Αυτό είναι απαίτηση των χιλιάδων Κορίνθιων που στήριξαν και στηρίζουν την "Πορεία Ευθύνης".
Αν δεν συμβεί αυτό...γαία πυρί μειχθήτω 

Γιάννης Λάμπρου
Φεβρουάριος 2017
Street Life





Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου