Ακόμα 1.000.000 ευρώ για τον δρόμο Σχίνου-Αλεποχωρίου


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου έργου και πλέον υλοποιείται η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στις περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου για την οριστική επίλυση ενός χρόνιου και δύσκολου προβλήματος.
Οσοι βιάστηκαν να κάνουν προφητείες, χωρίς να παρακολουθούν το θέμα εκτέθηκαν παρά το γεγονός οτι έγκαιρα το Street Life σας είχε ενημερώσει ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά έργα για τον δρόμο.
Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση που είχε στόχο να κάνει ασφαλέστερη την διέλευση μέχρι να προχωρήσει η κύρια εργολαβία, χθές ο δήμος Λουτρακίου έβαλε τέλος στα σενάρια και τα πικρόχολα σχόλια, που δηλητηριάζουν μία περιοχή.
Το απαραίτητο αυτό έργο προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό και πλέον σε μερικούς μήνες θα μιλάμε για έναν άλλο δρόμο απόλυτα ασφαλή που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.
Τον χειμώνα του 2013 ο Πέτρος Τατούλης εγγυήθηκε και δεσμεύθηκε για το έργο (η φωτογραφία είναι απο την πρώτη του επίσκεψη) και σήμερα ξεκινά ο δρόμος αφού χρειάστηκε να συνεργαστούν δύο περιφέρειες.

Ο δήμος Λουτρακίου θα εκτελέσει το έργο
Προγραμματική Σύμβαση για το έργο "Προστασία Πρανών και Ασφαλής Διέλευση Οχημάτων στην Παραλιακή οδό Σχίνος - Αλεποχώρι" υπέγραψε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.

Συμβαλλόμενα μέρη είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαρέων και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.060.000,00€, σύμφωνα με τη μελέτη.

Στόχος του έργου είναι η άμεση αντιμετώπιση της αποκατάστασης των προβλημάτων ασφάλειας και λειτουργικότητας της οδού Σχίνου - Αλεποχωρίου. Η επικινδυνότητα χρήσης της οδού είναι μεγάλη ειδικά λόγω των πρόσφατων κατολισθήσεων και της διάβρωσης του οδοστρώματος. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν μέτρα άμεσου χαρακτήρα, ώστε να επιτευχθεί η διέλευση των οχημάτων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Με την οριστική παραλαβή του έργου, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αναλαμβάνει την ευθύνη για την άρτια και προσήκουσα συντήρησή του.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου