Flick, η νέα μονάδα μέτρησης του χρόνου που εφηύρε το Facebook


O Κρίστοφερ Χόρβαθ, μηχανικός του Facebook, εφηύρε μια νέα μονάδα του χρόνου το flick (από τις λέξεις frame-tick), που σχεδιάσθηκε για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να συγχρονίζουν τα εφέ των βίντεο, σύμφωνα με την περιγραφή της νέας χρονικής μονάδας στο δικτυακό τόπο GitHub.
Το flick ισοδυναμεί με 1/705.600.000 του δευτερολέπτου και είναι η επόμενη σε διάρκεια μονάδα του χρόνου μετά το νανοδευτερόλεπτο (δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου).
Τα flick ορίζονται στη γλώσσα προγραμματισμού C++, η οποία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία οπτικών εφέ σε κινηματογράφο, τηλεόραση και άλλα μέσα, μειώνοντας τα σφάλματα στα γραφικά, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το flick δεν αναμένεται να έχει ευρύτερη χρήση και επίπτωση, αλλά μπορεί πράγματι να βοηθήσει στη δημιουργία βελτιωμένων οπτικών εμπειριών εικονικής πραγματικότητας.
Ο δημιουργός της νέας μονάδας είχε για πρώτη φορά αναφερθεί στο  flick σε ανάρτησή του στο Fascebook στις αρχές του 2017 και έκτοτε, σύμφωνα με το BBC, προχώρησε σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις του, με βάση σχόλια από άλλους χρήστες.
Στο παρελθόν και άλλες εταιρείες είχαν δημιουργήσει δικές τους μονάδες του χρόνου, όπως το Internnet Time από την ελβετική εταιρεία ρολογιών Swatch το 1998, που διαιρούσε τη μέρα σε 1.000 «χτύπους», ο καθένας εκ των οποίων διαρκούσε ένα λεπτό και 26,4 δευτερόλεπτα. Η νέα μονάδα αποσκοπούσε στο να εξαλείψει την ανάγκη για τις χρονικές ζώνες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να «πιάσει».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου