Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι;


Πολλές γυναίκες λένε αγανακτισμένες την ατάκα ότι οι άνδρες είναι όλοι ίδιοι. Όλοι συμπεριφέρονται όμοια σε καταστάσεις. Αλλά ισχύει άραγε αυτό στην πραγματικότητα;
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες στερεοτυπικές ιδέες που διατρέχουν την εμπειρία στη σχέση μεταξύ των δύο φύλων. Γι΄αυτό και συχνά τα γυναικεία χείλη εκστομίζουν τη φράση… «όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι».
Άραγε μπορούν οι άνδρες να ομαδοποιηθούν και να καταταχθούν σε μία ενιαία κατηγορία; Αυτός ο συλλογισμός για να έχει μία βάση χρειάζεται να υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που να συνδέει όλους τους άνδρες.
Υπονοεί, δηλαδή ότι όλοι μαζί μοιράζονται μία κοινή ιδιότητα που τους ομογενοποιεί σε μία μάζα και με βάση αυτήν την ιδιότητα είναι όλοι τους ίδιοι. Στη σεξουαλική απόλαυση μία γυναίκα μπορεί να είναι αντικείμενο της επιθυμίας του άνδρα. Όμως, Αυτό που απολαμβάνει ένας άνδρας σε μία γυναίκα δεν είναι εκείνη ως ολότητα, αλλά πάντα ένα μέρος του σώματός της…
Η φαντασίωση του άντρα…
στοχεύει σε συγκεκριμένες ερωτογόνες ζώνες του γυναικείου σώματος και αυτό που ενδιαφέρει τη φαντασίωσή του δεν είναι η γυναίκα με όλο της το είναι, αλλά τα μέρη του σώματός της που δελεάζουν τη φαντασίωσή του και τα οποία είναι αποστερημένα από το συχνά ενοχλητικό, πρόσθετο βάρος της υπόλοιπης γυναίκας. Αυτό είναι εύκολο κανείς να το δει καθώς περπατά στον δρόμο. Όταν ένας άνδρας κοιτάζει μία γυναίκα εστιάζει το βλέμμα του σε ορισμένα σημεία του σώματός της.
Λόγου χάρη…
το βλέμμα του τριγυρίζει γύρω από το στήθος της. Το στήθος αυτό μπορεί να είναι μικρό και στρογγυλό σαν κερασάκι, αλεπουδίσιο, λεμονάτο, σε σχήμα και μέγεθος μήλου ή αχλαδιού, μελιντζάνας, πεπονιού ακόμα και καρπουζιού. Βλέπει μπροστά του στήθη φυσικά, σιλικονάτα, πεταχτά, κρεμαστά, χυμώδη, κουνιστά, στητά, μαραμένα, σφιχτά, χαλαρά, ελαφριά, βαριά. Το βλέμμα παγώνει εκεί, σε ένα μέρος του γυναικείου σώματος που διεγείρει την φαντασίωσή του. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της παρτενέρ του επισκιάζονται μπροστά σε αυτό…
Η γυναίκα είναι για τον άντρα πάντα ένας άλλος που έχει κάτι άγνωστο και όταν εκείνος την συναντά την συρρικνώνει σε αντικείμενο μιας φαντασίωσης. Το στήθος, τα οπίσθια, το βλέμμα, η φωνή αυτονομούνται ως διά μαγείας από το υπόλοιπο σώμα της παρτενέρ του. Έτσι, στη θέση ενός άλλου για τον οποίο δεν γνωρίζει τίποτα, δημιουργεί ένα υποκατάστατο της γυναίκας και συνδέεται με αυτό καθώς την συναντά. Δεν παύει, βέβαια, να σχετίζεται με τη γυναίκα ολόκληρη.
Όμως, η ίδια μπορεί να μην είναι για εκείνον τίποτε άλλο από μία επιλογή συγκυριακή ή αδιάφορη. Αυτό που ποθεί δεν είναι απαραίτητα η ίδια η γυναίκα, αλλά το υποκατάστατό της, που είναι η αναβλύζουσα πηγή της φαντασίωσής του. Γι’ αυτό και η αντρική επιθυμία φλερτάρει με τη διαστροφή, καθώς περιστρέφεται γύρω από την αυνανιστική απόλαυση του οργάνου τους.
Αν όντως υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στην απόλαυση των ανδρών, αυτό κάνει όλους τους άνδρες ίδιους; Κατά μία έννοια ναι, όλοι οι άντρες είναι άξεστοι καθώς τους αποβλακώνει η λεπτομέρεια της φαντασίωσής τους και τότε υπάρχει ένας σπόρος αλήθειας στα λόγια των γυναικών. Βέβαια αυτή η άνεση που έχουν οι άνδρες με την απόλαυσή τους δημιουργεί ένα αίσθημα αμηχανίας στις γυναίκες. Η σχέση των ανδρών με την απόλαυση είναι μία υπόθεση πιο εύκολη απ’ ό,τι είναι για τις γυναίκες. Γιατί ένας άντρας γνωρίζει πολύ περισσότερα για την απόλαυσή του από όσα γνωρίζει μία γυναίκα, γνωρίζει πολύ περισσότερα για τις λεπτομέρειες που ορίζουν την απόλαυσή του, ενώ στην γυναικεία πλευρά τα νερά γίνονται θολά.
Εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί…
αν υπάρχει αντίστοιχα ένα γνώρισμα των γυναικών που να τις ομαδοποιεί σε μία και μόνο κατηγορία. Μία ιδιότητα βάσει της οποίας όλες οι γυναίκες είναι ίδιες. Για τους άνδρες το αίτιο της επιθυμίας είναι ένα τόσο καθαρό και ξάστερο αντικείμενο, όπως είναι το μερικό αντικείμενο. Στην επικράτεια της ανδρικής απόλαυσης η γυναίκα είναι το επιθυμητό σεξουαλικό αντικείμενο παρά εκείνη που η ίδια επιθυμεί.
Υπάρχει άραγε μία επιθυμία που να ανήκει αποκλειστικά στις γυναίκες; Υπάρχει ένας πόθος που το αντικείμενό του να είναι για κάθε γυναίκα απαρέγκλιτα σταθερό, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τους άνδρες;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αβέβαιη. Κανείς δεν είναι ποτέ σίγουρος για το τι θέλει μία γυναίκα. Ακόμα και για την ίδια η επιθυμία της παραμένει ένα μυστήριο, καθώς το αίτιο της επιθυμίας της δεν είναι τόσο ευδιάκριτο όπως στην περίπτωση των αντρών. Οι γυναίκες από παλιά είναι ένα μυστήριο για τους άνδρες. Είναι πλάσματα ακατανόητα, που κινούνται μερικές φορές πέρα από την σφαίρα της λογικής, γίνονται «παράλογες» στις επιθυμίες και τις πράξεις τους. Το τι θέλει μία γυναίκα παραμένει πάντα ένα ερώτημα.
Από www.kontasou.com
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου