Όχι άλλα lip fillers!


Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο με μια παραδοχή: όλες οι beauty addicts έχουμε κάποια websites που μπαίνουμε καθημερινά για ενημέρωση. Πριν λοιπόν κοιτάξουμε τις ειδήσεις της ημέρας ή τον καιρό, και πίνοντας τις πρώτες γουλιές καφέ, ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στα beauty news που γράφονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξένα μέσα.

Ένα από αυτά είναι και το allure.com. Ένα από τα πιο ενημερωμένα ξένα sites όσον αφορά στο κομμάτι της μόδας και της ομορφιάς. Σήμερα την προσοχή μου τράβηξε ένα άρθρο με τίτλο: «Έβαλα lip fillers, ενώ με παρακολουθούσαν 50 χιλιάδες άνθρωποι». Ναι, έκανα κλικ στον τίτλο. Όχι για τους 50 χιλιάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν μια γυναίκα στην καμπίνα της δερματολόγου της, αλλά κυρίως για να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοιος ενθουσιασμός για κάτι τόσο… ξεπερασμένο και -κατά τη γνώμη μου- αντιαισθητικό.

Για να υπάρχει τέτοιο άρθρο στο allure, σκέφτηκα, κάποιος λόγος θα κρύβεται πίσω από τον «κραυγαλέο» τίτλο. Ίσως η editor που δοκίμασε τα fillers να είχε τρομερά μικρά χείλη, σε σημείο που της δημιουργούν θέματα αυτοεκτίμησης. Ίσως υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος πίσω από την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ….

Όμως όχι. Ο λόγος ήταν ξεκάθαρα αισθητικός και μάλιστα, υπάρχει και κάποια σύγκριση με την Κάιλι Τζένερ όπως επίσης με τη beauty routine των “rich girls”, μιας και η editor που υπογράφει το άρθρο «λατρεύει τις θεραπείες ομορφιάς των rich-girls», όπως αναφέρει.

Μέχρι εδώ, το πρόσωπο μου είχε ήδη αρχίσει να παίρνει μια περίεργη έκφραση καθώς αναρωτιόμουν που θα καταλήξει το συγκεκριμένο άρθρο. Κάνοντας ένα scroll down για να δω το πριν και το μετά, είδα ακριβώς αυτές τις φωτογραφίες:

Και κάπου εκεί σταμάτησα την ανάγνωση του κειμένου. Φώναξα τα κορίτσια στο γραφείο και τους έδειξα αυτές τις φωτογραφίες, έχοντας μια μοναδική απορία: «σας φαίνεται ΑΥΤΟ το κορίτσι να είχε ανάγκη να ΄΄πειράξει’’ τα χείλη της;». Το θετικό της υπόθεσης, είναι ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν υπερβολικό. Το πολύ αρνητικό -σχεδόν στενάχωρο- είναι ότι ένα μεγάλο μέσο, όχι μόνο δεν ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους, αλλά σχεδόν τις σπρώχνει σε έναν κύκλο ματαιότητας, ψιθυρίζοντας στο υποσυνείδητό τους «ποτέ δεν θα γίνεις τέλεια!».

Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, ποτέ δεν ήμουν κατά των αισθητικών επεμβάσεων. Είναι εκείνη η λεπτή γραμμή όπου ιατρική και ομορφιά γίνονται ένα για να βελτιώσουν όχι μόνο την εμφάνιση μας, αλλά κυρίως την αυτοπεποίθηση μας. Όμως όταν αυτή η λεπτή ισορροπία ξεφεύγει, τα αποτελέσματα είναι κυρίως αρνητικά.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε όλο και περισσότερο το φαινόμενο του «duck face» με πανέμορφα κορίτσια, σε νεαρή ηλικία να βάζουν lip fillers και να κάνουν τα χείλη τους να φαίνονται αντιαισθητικά μεγάλα, σχεδόν προσπαθώντας να αναδείξουν ότι έχουν χρησιμοποιηθεί filler υαλουρονικού οξέως για την ενίσχυσή τους.

Τα ερωτήματα μου πίσω από αυτό το… trend είναι πολλά: α) σκοπός μιας οποιασδήποτε αισθητικής αλλαγής, δεν είναι να μην είναι εμφανές ότι έγινε; β) πως οι πλαστικοί χειρούργοι- δερματολόγοι επιτρέπουν σε νέα κορίτσια τέτοιες υπερβολές; γ) μήπως απλά τα fillers είναι «εθιστικά» ή ο λόγος που αυτό το υπερβολικό trend έχει μετατραπεί σε τάση λόγω των celebrities με χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Ακόμη δεν έχω βρει τις απαντήσεις. Εάν όμως κάτι μου άφησε το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να τον δεχόμαστε έτσι ακριβώς όπως είναι και να τον «αγκαλιάζουμε» με τα άσχημα και τα όμορφα στοιχεία του. Καμία φιγούρα, κανένα σώμα, κανένα πρόσωπο δεν είναι «τέλειο» καθώς η ομορφιά είναι εντελώς υποκειμενική. Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε, μέχρι που θα έφτανε ο γυναικείος ναρκισσισμός για να πετύχει την τελειότητα; Και για ποιο λόγο;

Πειραματιστείτε με την εμφάνιση , το στυλ , το μακιγιάζ σας. Δοκιμάστε ακραία χτενίσματα ή ακόμη και θεραπείες που θα σας κάνουν να δείχνετε και να νιώθετε ομορφότερες και πιο λαμπερές. Αλλά κυρίως, αναδείξτε τις ατέλειες σας και μην προσπαθείτε να τις αλλάξετε. Μόνο τότε θα νιώσετε πραγματικά όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου