Το 84,6% των Ελλήνων επιλέγει το διαδίκτυο ως κύρια πηγή ενημέρωσης


Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον την κύρια ενημέρωση των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ως την κύρια πηγή ενημέρωσης, έναντι των παραδοσιακών μέσων, την ίδια στιγμή όμως, ερωτηματικά εγείρει το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα του ΕΚΚΕ, το 84,6% των Ελλήνων ενημερώνονται μέσω διαδικτύου, ενώ μόλις το 44,5% επέλεξε ως κύρια μορφή ενημέρωσης τις εφημερίδες. Το 47,5% επέλεξε το ραδιόφωνο και το 45% την τηλεόραση, την άλλοτε «βασίλισσα» της ενημέρωσης.
Την ίδια στιγμή όμως, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι ψηφιακά αναλφάβητοι, καθώς μόλις το 59,8% χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Το 40,2% αυτοχαρακτηρίζονται ως μη χρήστες, με το 48% εξ αυτών να εξηγούν πως δεν γνωρίζουν πως να το χρησιμοποιήσουν. Το 30,1% δήλωσε ότι δεν το θεωρεί χρήσιμο και μόλις το 5,1% εξήγησε ότι δεν το χρησιμοποιεί για οικονομικούς λόγους.
Η έρευνα παρουσιάστηκε σε ημερίδα του ΕΚΚΕ με τίτλο «To διαδίκτυο στην Ελλάδα. WORLD INTERNET PROJECT – Greece» χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Στόχο είχε να δώσει «ώθηση στη χάραξη πολιτικής βάσει στοιχείων και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου