Αϊ-Βασίλη, ακούω κακά πράγματα και φοβάμαι!


Γάλα και δουλειά για τους γονείς τους ζητούν τα παιδιά στα γράμματα που στέλνουν μέσω των ΕΛ.ΤΑ.
Δάκρυα στα μάτια φέρνουν τα γράμματα που λαμβάνει κάθε χρόνο μέσω των ΕΛ.ΤΑ. ο αγαπημένος άγιος των παιδιών από παιδάκια όλων των ηλικιών, καθώς απεικονίζουν ανάγλυφα τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν τα ίδια και οι οικογένειές τους.
Τα αγνά παιδιά, στην πλειονότητά τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, που οραματίζονται έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που βλέπουν τα αθώα ματάκια τους, ζητούν από τον Αϊ-Βασίλη φαγητό, γάλα, δουλειές για τους γονείς τους, μέριμνα για τα προσφυγόπουλα και παιχνίδια για τους συνομηλίκους τους...
«Στις ειδήσεις ακούω πολλά κακά πράγματα που γίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φοβάμαι. Τι να κάνω; Εσύ φοβάσαι;» τον ρωτά ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών στο γράμμα που του έστειλε. «Φέτος θα ήθελα να μου φέρεις ό,τι θέλεις εσύ και κάτι άλλο, να δώσεις χαρά στους πρόσφυγες. Γιατί γίνεται ο πόλεμος; Τι σημαίνει πόλεμος;» αναφέρει το ίδιο μικρό κοριτσάκι. Τα γράμματα των παιδιών αναφέρονται κυρίως σε παιχνίδια που θέλουν να αποκτήσουν, στην οικονομική κρίση και στο Προσφυγικό.
«Ζητούν δουλειές για τους γονείς τους, παιχνίδια για τα άλλα παιδάκια, φαγητό ή ό,τι έχουν ανάγκη» λέει η πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ. Ευφροσύνη Σταυράκη. Σε ανάλογο πνεύμα και τα γράμματα των ενηλίκων που δίνουν ρόλο... ψυχολόγου στον Αϊ-Βασίλη! «Θέλουν να φύγουν μακριά τα άγχη, οι στενοχώριες, να υπάρξει αγάπη και ειρήνη στον κόσμο... Υπάρχουν κι εκείνοι που ζητούν... γαμπρούς, κινητά, “έξυπνες” συσκευές!» σχολιάζει η κυρία Σταυράκη. Πέρυσι στα ειδικά κουτιά βρέθηκαν περίπου 120.000 γράμματα που απευθύνονταν στον Αγιο Βασίλη, αλλά φέτος εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερα.
«Τα μικρά παιδιά στέλνουν στον άγιο δωράκια, ζωγραφιές, αυτοκόλλητα και ζητούν, εκτός από δώρα, δουλειές για τους γονείς τους, φαγητό για όσους δεν έχουν. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, θα απαντήσουμε σε όλα όσα έχουν αποστολέα» λέει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ. Ελένη Κοντού.
----
Όλη η Ελλάδα «αγκάλιασε» τον μικρό Αλέξη που ήθελε για δώρο φαγητό
Τεράστια ανταπόκριση είχε το συγκλονιστικό γράμμα του μικρού Αλέξη από την Πάτρα προς τον Aϊ-Βασίλη, με το οποίο το μόνο που ζητούσε ήταν φαγητό για τη μητέρα του και ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του.
Οι απλοϊκές λεξούλες του πάνω στο χαρτί ήταν αρκετές για να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες κόσμο για τις συνθήκες που βιώνει η οικογένεια, την οποία στηρίζει η ΜΚΟ Φωτεινό Αστέρι.
Τα τηλέφωνα έσπασαν στα μέσα ενημέρωσης, ενώ αμέτρητα είναι τα μηνύματα στο facebook, κάτω από την ανάρτηση της οργάνωσης, από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τη μονογονεϊκή οικογένεια. Αλλοι στέλνουν δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ, άλλοι παιχνίδια, καταστηματάρχες τροφίμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας θέλουν να βοηθήσουν, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από την Κύπρο.
Στην Πάτρα υπάρχουν, δυστυχώς, πολλές οικογένειες με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Το Φωτεινό Αστέρι στηρίζει 560 άπορες οικογένειες με βρέφη ως παιδιά 16 ετών, κάτι που σημαίνει 1.500 «Αλέξηδες». Από τα παιδιά ζητήθηκε να γράψουν ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, στο πλαίσιο δημιουργικών δραστηριοτήτων. «Οταν διαβάσαμε το γράμμα του 8χρονου Αλέξη, σοκαριστήκαμε. Ενα παιδί να ζητάει φαγητό, αντί για παιχνίδι! Αυτό, όμως, είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που δεν ζει μόνο ο Αλέξης, αλλά εκατοντάδες παιδιά της Πάτρας» είπε η εθελόντρια της ΜΚΟ Ζωή Γιαννάκου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου