Εγκαινιάσθηκε η βιβλιοθήκη της Ρίζας


Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εγκαινιάστηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας Κορινθίας. Ένα όραμα των μελών του διοικητικού συμβουλίου έγινε πραγματικότητα, με την ευχή να αποτελέσει σημείο αναφοράς και φάρο φωτεινό για τους νέους που ενδιαφέρονται για τη γνώση και την πνευματική καλλιέργεια.

Η Βιβλιοθήκη έχει έως τώρα συγκεντρώσει περίπου 600 βιβλία,   στεγάζεται στο κτήριο της πρώην κοινότητας Ρίζας και θα είναι ανοιχτή για δανεισμό κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή απογευματινές ώρες.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της βιβλιοθήκης, ο σύλλογος τίμησε τον κ. Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, καταγόμενο από τη Ρίζα, ο οποίος με την ιδιότητά του ως διοικητή της 6ης ΜΟΜΑ στη δεκαετία του 1980 συνέβαλε στη διάνοιξη της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, στη διαμόρφωση της πλατείας Ρίζας, της κοίτης του ποταμού και της μαρίνας Ξυλοκάστρου. Ο σύλλογος του απένειμε τιμητική πλακέτα για να εκφράσει τα αισθήματα ευγνωμοσύνης των κατοίκων, που αναγνωρίζουν ότι η ανάπτυξη των Τρικάλων σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σ’ αυτόν τον δρόμο. Συγκινημένος ο κύριος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τα έργα αυτά έγιναν, επειδή κάποιοι συγχωριανοί θυσίασαν μέρος της περιουσίας τους (διέθεσαν έδαφος από τα κτήματά τους) προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στη συνέχεια έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρίζας Νίκος Γιάννος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φάνης Μπρακούλιας και Άκης Φραγκούλης και πλήθος κόσμου.

Μέλη της θεατρικής ομάδας «Κρίνη» (του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας) διάβασαν αποφθέγματα σοφών και αποσπάσματα από διάφορα βιβλία. Ανάμεσα στα βιβλία είναι και το τελευταίο έργο του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικού Μανώλη Γλέζου με τίτλο «Αντισταθείτε» και με αφιέρωσή του ειδικά για τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίζας.

Ο σύλλογος ευχαριστεί για τις προσφορές βιβλίων τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τους συγγραφείς Γιώργο Γαλανόπουλο, Ελένη Κορωνιώτη, Λένα Φατούρου και Τάκη  Μιχόπουλο, τους εκδοτικούς οίκους Λιβάνη, Ψυχογιός, Καστανιώτη, Πατάκη και Σωτήρ, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το Αετοπούλειο Πνευματικό κέντρο Χαλανδρίου, τις ιερές μονές Βατοπεδίου και αγίου Γεωργίου Βαρσαμίτου Αμοργού, καθώς και τους πολλούς συγχωριανούς για την προσφορά βιβλίων.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου