Εκλογές επιμελητηρίου...ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό στην Κόρινθο


Οι εκλογές για το επιμελητήριο Κορινθίας μόλις ξεκίνησαν και ουσιαστικά είναι ο προάγγελος εξελίξεων με χρονικό ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές του 2019 στην Κόρινθο.
Η νέα διάταξη δυνάμεων που έχει διαμορφθεί βλέπει πολύ πιο πέρα απο την 10η Δεκεμβρίου και αυτό είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα επιμελητηριακά.
Οι συνδυασμοί και αυτοί που διαμορφώθηκαν απο την απόλυτη διάσπαση της παράταξης Νανόπουλου και όσοι έχουν ξεχωριστή πορεία, ουσιαστικά αναδιανέμουν αυτή την στιγμή πολιτικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές δυνάμεις στον δήμο Κορινθίων.
Το δίπολο Πνευματικός - Νανόπουλος στον χώρο του Επιμελητηρίου έχει μετατραπεί σε πανσπερμία και το αποτέλεσμα θα καθορίσει την νέα ανθρωπογεωγραφία που θα πάει μέχρι τις δημοτικές εκλογές.
Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ανεξάρτητα απο τις πιθανές συμπάθειες που έχουν σε υποψήφιους προέδρους και να ήθελαν σήμερα δεν μπορούν στο παραμικρό να ελέγξουν ή να ποδηγετήσουν τις εξελίξεις.
Οι εκατοντάδες υποψήφιοι που έχουν όλοι οι συνδυασμό εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι απο τον Μητροπολιτικό δήμο Κορινθίων δημιουργούν μία νέα στελεχιακή βάση που θα την  βρούν μπροστά τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι του 2019 και σε πολλές περιπτώσεις και απεναντί τους.
Οι συνδυασμοί έχουν φέρει στο προσκήνιο νέα κοινωνικά στελέχη με επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν πρόσβαση στο εκλογικό σώμα και μάλιστα στο παραγωγικό του κομμάτι και αποκτούν και δημόσιο λόγο.
Είναι παραπάνω απο ΔΕΔΕΟΜΕΝΟ ότι απο τους υποψηφίους για τις εκλογές του Επιμελητηρίου θα προκύψουν ακόμα και υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Κορινθίων, όπως επίσης είναι σίγουρο οτι θα γίνουν μετακίνησεις παραγόντων λόγω της πικρίας που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται κύρια σε επικεφαλής των συνδυασμών.
Οι κκ. Πνευματικός και Νανόπουλος είναι φαινομενικά αδρανείς ή ουδέτεροι αλλά κανείς δεν το πιστεύει αυτό ακόμα και αν είναι απόλυτα αληθινό.
Η Κόρινθος πολιτικά είναι εδώ και καιρό κινούμενη άμμος και οι συσχετισμοί αλλάζουν διαρκώςκάτι που μετά τις εκλογές θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και θα αρχίσει να μορφοποιείται, ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα.
 Περιγραφικά το πολιτικό τοπίο στην Κόρινθο σήμερα ναρκοθετείται απο πολλές πλευρές με μηχανισμούς που θα σκάσουν στις δημοτικές εκλογές χωρίς προειδοποιήσεις.
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι απο τα Χριστούγεννα και μετά θα αρχίσει να συγκροτείται ένα πολύ διαφορετικό αυτοδιοικητικό σκηνικό που καμία σχέση δεν θα έχει με αυτό που ζούμε σήμερα.
Δείτε τα στελέχη των συνδυασμών και θα καταλάβετε ότι νέες κοινωνικές δυνάμεις παίρνουν θέση στο δημοτικό παιχνίδι και νέοι παράγοντες θα καθορίσουν και νέες συμμαχίες και άλλη δυναμική.
Απο τους συνδυασμούς Λουζιώτη, Ραψωματιώτη και Πιστάκη ποιόν μπορούν να "ελέγξουν" οι κκ. Πνευματικός και Νανόπουλος;
Η απάντηση είναι απο ελάχιστους έως κανένα.
Ηδη έχουν  αρχίσει να ψιλοκυκλοφορούν προθέσεις και διαθέσεις για τις δημοτικές εκλογές και έχουν οριζόντιες διαδρομές μέσα στους συνδυασμούς.
Οι εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου για το Επιμελητήριο είναι μία πρώτη εικόνα απο το μέλλον και τα δημοτικά της Κορίνθου.

Γ.Λ
Νοέμβριος 2017
Street Life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου