Επιστολή στον υπουργό για τον κόμβο Λυκοποριάς


Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη - Του «Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοποριάς»
 ΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Του «Μορφωτικού  και Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοποριάς» που εδρεύει στη Λυκοποριά του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας και εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου Γεωργία Παπαδοπούλου.
Κύριε Υπουργέ, όπως και ΄σείς γνωρίζετε, μεταξύ των χωριών Λυκοποριάς και Σαρανταπηχιωτίκων μόλις  κατασκευάσθηκε ο δρόμος εξόδου  της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών προς την Π.Ε.Ο,  ο οποίος ακολουθεί τη ροή του «Σκουπέϊκου» ποταμού και βρίσκεται στην ανατολική του περιοχή, όπως και δημοτικό κατάστημα βορείως της Π.Ε.Ο .

Στή δυτική πλευρά του  ποταμού –μετά τη γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού-  που συνδέει τα δύο χωριά- υπάρχουν κοινοτικά καταστήματα, από τα οποία το ένα βρίσκεται στην πλατεία στα Σαρανταπηχιώτικα, που συγκεντρώνει κόσμο από την ευρύτερη περιοχή, τέσσερεις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις-τέσσαρα γήπεδα  και παιδική χαρά  συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων  και το άλλο βορείως της Π.Ε.Ο. σε άλσος 19 στρεμμάτων.Τό ενδιαφέρον των παιδιών, των σχολείων και όλων για την όμορφη αυτή περιοχή , όπως καταλαβαίνετε,  είναι μεγάλο και η κίνηση πεζών στον κόμβο πυκνή.΄

Όμως,  δεν είναι  πλέον ασφαλής, διότι:1) η γέφυρα –θα επιβαρυνθεί με ηυξημένη κίνηση οχημάτων (λόγω της εξόδου), 2)το πεζοδρόμιό της –ούτως ή άλλως πολύ στενό με πλάτος 0,40-0,50μ.- βρέθηκε  στο ίδιο επίπεδο με το οδόστρωμα και στην ουσία καταργήθηκε, λόγω της ανύψωσής του με άσφαλτο  και 3)δεν υπάρχει πεζοδρόμιο δεξιά και αριστερά σε απόσταση 100 μέτρων περίπου πρίν-ανατολικά από τον κόμβο.

Εάν τολμήσει συνοδός μωρού ή Α.Μ.Ε.Α με καροτσάκι να περάσει τη γέφυρά, θα έχει και τον κίνδυνο του….εγχειρήματος.Η δε γέφυρακατασκευάσθηκε το 1961.Είναι άραγε ασφαλής; Διερωτώμεθα:  Ποια επιστημονική μελέτη  θεωρεί ασφαλή αυτό τον κόμβο;  Κίνδυνος-θάνατος είναι κύριε Υπουργέ..Νά το γνωρίζετε και να λύσετε σύντομα το πρόβλημα, σας παρακαλούμε, πρίν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Διαφορετικά θα ευθύνεται το Υπουργείο σας.-
                                                        
                                             Λυκοποριά          
  12 Νοεμβρίου 2017
                     Η Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας

 Γεωργία Γρ.Παπαδοπούλου                              Ευδοκία Δ.Γκολφινοπούλου
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου