Χωρίς μέσα και προσωπικό το λιμενικό ταμείο Κιάτου


Το ζήτημα των ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό στο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου έφερε με Ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ότι αφορά την ενίσχυση του έργου των λιμενικών, οι οποίοι σήμερα καλούνται να καλύψουν μια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου ιδιαίτερης σημασίας.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ
02.11.2017
Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: Προβλήματα στο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου
κ. Υπουργέ,
το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου έχει στην εμβέλεια ευθύνης του μια μεγάλη ακτογραμμή που εκτείνεται στα όρια τριών Δήμων, του Δήμου Βέλου – Βόχας, του Δήμου Σικυωνίων και του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και η οποία περιλαμβάνει δύο χερσαίες ζώνες λιμένα, του Κιάτου και του Βραχατίου. Πρόκειται για μια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, η οποία έκτός των άλλων χρήζει ιδιαίτερης προστασίας από τις Αρχές. Εκτός αυτού, πρόκειται για μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, στην οποία κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει πλήθος λουομένων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον θαλάσσιο χώρο κινούνται πολλά αλιευτικά σκάφη.
    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου, δυστυχώς σήμερα υπάρχουν προβλήματα που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο τους. Το μοναδικό ταχύπλοο που διαθέτει το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου είναι βοηθητικό κατηγορίας  Έ, κάτι που εκ του νόμου συνεπάγεται πολλούς περιορισμούς στη χρήση του. Σε ότι αφορά τα χερσαία μέσα, το μοναδικό περιπολικό όχημα που διαθέτει το Λιμενικό Τμήμα είναι όχημα 15ετίας, το οποίο συχνά παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα.
    Εκτός όμως των παραπάνω, υφίστανται προβλήματα και σε ότι αφορά τη στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα υπηρετούν μόλις 8 λιμενικοί,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στην εκτέλεση των υπηρεσιών, των περιπολιών και γενικότερα στην αποστολή του Λιμενικού Τμήματος.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτάται ο υπουργός:
    Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου να αποκτήσει νέο ταχύπλοο υψηλότερης κατηγορίας, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές για την ορθή και ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων του Λιμενικού Τμήματος καθ' όλη τη διάρκεια του έτους; Υπάρχει πρόθεση για ενίσχυση των χερσαίων μέσων και την ενδυνάμωση της στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό;
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου