Τατούλης: "Θέλω κυβέρνηση Πελοποννήσου"...!!!


«Η Περιφέρεια θα πρέπει να λειτουργεί με τη δική της Κυβέρνηση και το δικό της  Κυβερνητικό σχήμα και ο προϋπολογισμός της να υπακούει στις δικές της πολιτικές  προτεραιότητες, και όχι της Κυβέρνησης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2018 στο Περιφερειακό  Συμβούλιο την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017
.
Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας έχει ένα και μόνο στόχο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, «
τον οποίο επιτυγχάνει απολύτως. Να είναι ισοσκελισμένος και να μη δημιουργεί ελλείμματα. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι ο κανόνας κατάρτισης του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένος και έχει στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας»
.
Ο κ. Τατούλης άσκησε δριμεία κριτική στη στάση του επικεφαλής της μείζονος
μειοψηφίας, ο οποίος θύμισε τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης  που υποστηρίζει,
«τις οποίες όμως δεν έχει στηρίξει ποτέ μέχρι σήμερα και αυτό καταδεικνύει τον  καιροσκοπισμό του και την επικίνδυνη πολιτικάντικη στάση του, που υπακούει σε πελατειακές κομματικές σχέσεις».
«Μας  ρωτά  τι  γίνεται  με  τα  σκουπίδια.  Να  ρωτήσει  την  Κυβέρνησή  του,  οι κωλοτούμπες της οποίας αποτελούν οιωνεί πρόβλημα για την ανάπτυξη του πολιτικού συστήματος» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ τις θέσεις μας. Αντίθετα υπηρετήσαμε με απόλυτη συνέπεια τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες»
.
Απευθυνόμενος στη μείζονα μειοψηφία του συμβουλίου ο Περιφερειάρχης δήλωσε «εξαπατήσατε με τους Υπουργούς σας τους Δημάρχους, τάζοντάς τους χρήματα,και αποτύχατε  παταγωδώς.  Όχι  μόνο  δεν  αλλάξατε  μοντέλο  για  τη  διαχείριση  των απορριμμάτων, αλλά υιοθετήσατε το δικό μας σχέδιο ως εθνικό για τη λύση του προβλήματος αυτού στη χώρα. Την προγραμματική σύμβαση με το ΦΟΔΣΑ δεν την ψηφίσατε» και ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται στο Ελεγκτικό
Συνέδριο και οσονούπω θα λήξει.«Οκ. Πατσαρίνος μιλά για απλή αναλογική, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ότι  την  πιστεύει,  αφού  δεν  έχει  συναινέσει  σε  κανένα  θέμα  στο  Περιφερειακό Συμβούλιο» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης
.
Αναφερόμενος στο θέμα της ίδρυσηςστην Πελοπόννσησο περιφερειακής τράπεζας στο
μοντέλο των Γερμανικών Sparkassen, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι όλες οι σχετικές ενέργειές του είναι δημόσιες και ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα που θέλει να φτιάξει η Κυβέρνηση είναι κατά κύριο λόγο ένας φορέας συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια.
«Εμείς το έχουμε λύσει το θέμα αυτό εδώ και πολύ καιρό»
.
Αδιανόητες χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τις καταγγελίες για
τη λειτουργία της Πελοπόννησος Α.Ε. χωρίς στοιχεία. «Αν έχειο κ. Πατσαρίνος στοιχεία
για διαφθορά, όπως ισχυρίζεται, θα έπρεπε ήδη να είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη,
διαφορετικά αποτελεί το χειρότερο είδος προβοκάτορα. Ο λόγος των καταγγελιών του
είναι γιατί δε συμμετέχει ο ίδιος. Αν είχε όμως διαβάσει το νόμο που διέπει τις αναπτυξιακές εταιρείες θα ήξερε γιατί δεν μπορεί να συμμετέχει». ναι μεγάλη μας επιτυχία»
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου