Κράτησε τον λόγο του ο Τατούλης και βρήκε ακόμα 8,5 εκ. ευρώ...!


Πριν απο 4 χρόνια ο σύλλογος επαγγελματιών του Σχίνου, μου ζήτησε να βοηθήσω έτσι ώστε η περιφέρεια Πελοποννήσου να φτιάξει τον πιο επικίνδυνο δρόμος της Ελλάδας, που είναι ο Σχίνος-Αλεποχώρι.
Επεισα τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να πάμε μαζί στον Σχίνο να δεί τον δρόμο.
Πήγαμε μία, δύο, τρείς φορές.
Το έργο είναι απο τα πιο δύσκολα τεχνικά που υπάρχουν.
Οταν ξεκίνησε η προσπάθεια για την ασφαλή αποκατάσταση του δρόμου Αλεποχώρι- Σχίνος, έμοιαζε αδύνατο να συνεργαστούν οι περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, για να υλοποιηθεί.
Ομως με επίμονη και προσπάθειες και κυρίως με την προσωπική εμπλοκή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προχώρησε.
Εμοιαζε με θαύμα..αλλά να που και αυτά συμβαίνουν κάποιες φορές...!!!!!
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δεν κράτησε απλά τον λόγο του αλλά έκανε πολύ περισσότερα τα τελευταία 4 χρόνια.
Ηταν απο τους ελάχιστους που πίστεψαν ότι μπορεί να γίνει.
Ενας μικρός σύλλογος επαγγελματιών, με πολύ επιμονή και ΜΟΝΟΣ του, δεν σταμάτησε ούτε μία μέρα να προσπαθεί για το έργο.
Οι επαγγελματίες του Σχίνου δέχθηκαν τον χλευασμό των γραφικών "επαγγελματιών πατριωτών" της περιοχής και επιθέσεις ακόμα απο ανόητους και αυτόκλητους παράγοντες αλλά δεν υποχώρησε.
Επεισε ακόμα και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, να βοηθήσει διότι tα πιο επικίνδυνα σημεία είναι στην πλευρά της Αττικής και το κατάφεραν. 
Χθες βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο η Πελοπόννησος αποδέχθηκε το 1 εκ. ευρώ της περιφέρειας Αττικής  και προχωρά στην δημοπράτηση του εργου, αποκατάστασης στα πιο επικίνδυνα σημεία.
Στην αγαστή συνεργασία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής για την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ευχαριστώντας για το λόγο αυτό την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για τη συνεργασία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.
Η περιοχή του Σχίνου και του Αλεποχωρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο στο επίπεδο της οδικής σύνδεσης της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αλλά και στο επίπεδο του τουριστικού προϊόντος, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής θα ολοκληρωθούν τα πεζοπορικά μονοπάτι στα Γεράνεια όρη, ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους στο εναλλακτικό τουριστικό προϊόν.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις άμεσες παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου, αλλά και στο γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει ακόμα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκληρωμένη παρέμβαση τόσο για τη διάβρωση του δρόμου, όσο και των καταπτώσεων.
Ο Τατούλης κράτησε τον λόγο του και μία ολόκληρη περιοχή μπορεί πλέον να κοιτά το μέλλον της...!
Bοήθησαν πολύ ενεργά και οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Δέδες και Πελοπίδας Καλλίρης.

Γιάννης Λάμπρου
Οκτώβριος 2017
Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου