Έλεγχος κινητού με τη σκέψη



H αποστολή μηνύματος σε κάποιον αγαπημένο ή η αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να γίνεται μόνο με τη σκέψη, χάρη σ' ένα νέο σύστημα που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της διαμόρφωσης και μπορεί να είναι έτοιμο μέσα στην επόμενη χρονιά. 
Ειδικοί του εργαστηρίου CTRL- Labs εκτιμούν συγκεκριμένα ότι μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσουν τη συσκευή ελέγχου του κινητού με τη σκέψη, η οποία θα μοιάζει με λουράκι ρολογιού. Το λεπτό αυτό γκάτζετ μπορεί επίσης να συμβάλει ώστε η «βύθιση» των χρηστών στην εικονική πραγματικότητα να γίνεται πιο εύκολα, αφού δεν θα απαιτούνται πια ογκώδεις συσκευές, όπως χειριστήρια που αναγκαστικά κρατούν τα χέρια απασχολημένα.
Οπως αποκαλύπτει στο σχετικό ρεπορτάζ του στο Wired ο Στίβεν Λιβάι, το CTRL-Labs απασχολεί γι' αυτό το πρότζεκτ μηχανικούς και νευροεπιστήμονες από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Στάνφορντ, το Τζονς Χόπκινς και το Κολέγιο του Λονδίνου. Αποτέλεσμα αυτών των πρωτοπόρων μυαλών είναι μια μη επεμβατική (δεν χρειάζεται δηλαδή να εμφυτευτεί) πρωτότυπη συσκευή, που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει ένα πληκτρολόγιο ή να παίζει και παιχνίδια μόνο με τη σκέψη. Η συσκευή βασίζεται σε τεχνολογία που εστιάζει στα σετ σημάτων που ελέγχουν την κίνηση, καθώς ταξιδεύουν μέσω της σπονδυλικής στήλης. Το λουράκι «υποκλέπτει» τα σήματα που προορίζει ο εγκέφαλος για τα δάχτυλα και τα διαβάζει προτού τα στείλει στον υπολογιστή ή στο έξυπνο κινητό. Αυτή η τεχνολογία μπορεί ακόμα και να επιτρέπει να πληκτρολογεί κανείς με ανεπαίσθητες κινήσεις των δαχτύλων του ενώ τα έχει στις τσέπες του!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου