Μάντεψε ποιοι Ευρωπαίοι δεν πάνε γήπεδο


Το ότι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν "χάσει" τον δρόμο για το γήπεδο είναι γνωστό. Μία πρόσφατη δημοσκόπηση της Eurostat τους βάζει όμως στον χάρτη σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους
Η εικόνα των άδειων γηπέδων στην Ελλάδα έχει γίνει ο κανόνας και όχι μόνο όταν οι ομάδες δίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Δεν είναι λίγοι οι αγώνες της SuperLeague όπου τα εισιτήρια που κόβονται είναι διψήφια ενώ και στις μεγάλες ομάδες πλέον τα γήπεδα γεμίζουν πλέον μόνο στα ντέρμπι και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Μία έρευνα της Eurostat η οποία αποτυπώθηκε πρόσφατα σε χάρτη έρχεται να δείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη των πραγματικών φιλάθλων.
Στην πανευρωπαϊκή έρευνα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναφέρουν την συχνότητα που είχαν επισκεφθεί ένα αθλητικό γεγονός το 2015. Σε ότι αφορά τις τουλάχιστον 4 φορές, κοινώς ένας ικανοποιητικός αριθμός επισκέψεων ώστε να χαρακτηρισθείς "φίλαθλος γηπέδου", οι Έλληνες είναι πρώτοι... από το τέλος.

Συγκεκριμένα μόνο ένα 4,9% όσων συμμετείχαν απάντησαν ότι έχουν περάσει τον "πήχη" των τεσσάρων επισκέψεων όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι υπερδιπλάσιος και διαμορφώνεται στο 13,1%.
Στον αντίποδα από την Ελλάδα και στις τρεις πρώτες θέσεις σε επισκέψεις σε αθλητικά γεγονότα είναι οι Ολλανδοί οι οποίοι πηγαίνουν 6 φορές περισσότερο από ότι οι Έλληνες (29,7%) οι Σουηδοί (26,1%) και οι Ιρλανδοί (25,7%).
Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να αποτελεί ικανοποιητική δικαιολογία καθώς η Πορτογαλία με βιωτικό επίπεδο αντίστοιχο με της Ελλάδα - αλλά με ποδοσφαιρικό θέαμα και υποδομές αρκετά καλύτερες - παρουσιάζει σχεδόν τριπλάσια (13,8%) προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου