Δημοτική αγορά: Πάλι τους έδεσε κόμπο ο Πνευματικός


Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην εκμίσθωση της δημοτικής αγοράς της Κορίνθου σε ιδιώτη...ως έχει.
Δηλαδή χωρίς να γίνουν παρεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο, παρά μόνο μερικές βελτιώσεις των υποδομών του.
Αποφασίσθηκε μάλιστα η αγορά να ενοικιασθεί σε ιδιώτη και αυτός αφου βάλει λεφτά να την φτιάξει να μπορεί να μισθώσει με την σειρά του τα καταστήματα.
Γυρίσαμε 10 σχεδόν χρόνια πίσω.
Τότε ο δήμαρχος κ.Πνευματικός είχε πάρει απόφαση να γκρεμίσει την αγορά και να φτιάξει νέα και σύγχρονη.
Ομάδες πολιτών με επικεφαλής την Κίνηση Πολιτών είχαν ξεσηκωθεί ζητώντας την αξιοποίηση της αγοράς αλλά να μην πειραχθεί ούτε σοβάς απο το κτίριο.
Απο τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της δημοτικής αγοράς.
Με την πίεση της κας. Μαρίνας Ταουξίδη και της ΟΕΒΕ Κορινθίας, φτάσαμε στην χθεσινή απόφαση.

ΠΑΡΟΔΟΞΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ
Η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο κ.Βασίλης Νανόπουλος με την ιδιότητα και του προέδρου του Επιμελητηρίου πρότεινε στο Δημοτικό συμβούλιο για τη Δημοτική αγορά  να γίνει η ανακαινιση από το Δήμο και η διαχείριση να παραμείνει σε αυτόν ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα ανοιξουν επιχειρήσεις που θα βλάψουν τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου δεν θέλει τον ιδιώτη και δεν θέλει και τον ανταγωνισμό...!
Αυτό και αν δεν είναι παράδοξο.

ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
Απο την στιγμή που το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο και σωστά έκρινε ότι όποιος επιχειρηματίας πάρει την αγορά θα μπαίνει μέσα και του δίνει την δυνατότητα της υπομίσθωσης των καταστημάτων γιατί να ρίξει κάποιος τα λεφτά του χωρίς κέρδος και χωρίς να τα αποσβέσει ποτέ;
Την στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στο κτίριο και θα διαχειριστεί τα μικρά, άβολα και χωρίς προοπτική μαγαζιά;
Θα είναι θαύμα αν βρεθεί τέτοιος επιχειρηματίας όσο μικρό και αν είναι το τίμημα της μίσθωσης, γιατί θα χρειαστεί 300.000 ευρώ (500.000 λέει ο μηχανικός κ.Πανταζής) για να φέρει την δημοτική αγορά σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Η άποψη-πρόταση  της ΟΕΒΕ έχει τα στοιχεία του ρομαντισμού αλλά είναι αμφίβολο αν και πόσο θα περπατήσει στην πράξη με δεδομένη την μέχρι τώρα άρνηση των επιχειρηματιών να μπούν σε τέτοια περιπέτεια..

ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ
Υπάρχει μία διαρκής θεωρία συνωμοσίας που πάντα τρέχει στην Κόρινθο σύμφωνα με την οποία οτιδήποτε γίνεται υπάρχει πάντα απο πίσω κάποιος φίλος του Πνευματικού για τον οποίο γίνεται. Αυτό δεν έχει ποτέ αποδειχθεί αλλα συνεχίζεται αυτή η θεωρία και ότι κάτσει.
Ο Πνευματικός πάλι πέτυχε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.
Πρώτα έφερε σε αντιπαράθεση την κα. Ταουξίδη και τους εμπόρους με τον κ.Νανόπουλο που ήταν στενοί συνεργάτες και στο επιμελητήριο και στα δημοτικά και δεύτερον μετά την απόφαση αυτή κανείς δεν θα τον ενοχλήσει πλέον για την δημοτική αγορά και δεν θα του το χρεώσει, είτε βρεί είτε δεν βρεί επενδυτή...!
Αυτά.
Street Life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου