Gay πάνω από 1.500 είδη ζώων


Στο ζωικό βασίλειο υπάρχει ομοφυλοφιλία, αλλά δεν υπάρχει ομοφοβία. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, πρόκειται για εξαιρετικά διαδεδομένη συμπεριφορά στον κόσμο των ζώων, με περισσότερα από 1.500 είδη να επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικό ζευγάρωμα.

«Η ομοφυλοφιλία είναι συνήθης και δεν αποτελεί πρόβλημα στον κόσμο της φύσης. Στην πραγματικότητα, στο ζωικό βασίλειο βλέπουμε περισσότερη ετεροφοβία παρά ομοφοβία» δήλωσε στην Deutsche Welle ο βιολόγος του Artis Zoo του Αμστερνταμ Τζάσπερ Μπούιξ. Οι λόγοι για τους οποίους τα ζώα επιδίδονται σε ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι πολλοί. Κάποιες φορές ευθύνεται η έλλειψη ετεροφυλόφιλων συντρόφων, άλλες φορές γίνεται απλώς για ευχαρίστηση και σπανιότερα για τη διευθέτηση καβγάδων ή τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών, όπως συμβαίνει με τα λιοντάρια.

Τα εν λόγω ζώα δεν είναι αποκλειστικά ομοφυλόφιλα στην πλειονότητά τους, αλλά ζευγαρώνουν και με το αντίθετο φύλο για λόγους αναπαραγωγής. Υπάρχουν όμως και μερικά παραδείγματα μακροχρόνιων ομοφυλοφιλικών σχέσεων στο ζωικό βασίλειο, με μερικά γκέι ζώα να καταλήγουν να δημιουργούν ακόμα και οικογένειες.

Το πιο πρόσφατο συνέβη στο Artis Zoo του Αμστερνταμ, όπου δύο αρσενικοί γύπες κλώσησαν από κοινού με επιτυχία ένα αβγό και τώρα μεγαλώνουν μαζί ένα μωρό. Το εν λόγω ζευγάρι προσπαθούσε εδώ και καιρό να δημιουργήσει οικογένεια. Οταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου εντόπισαν το εγκαταλειμμένο αβγό, τους το έδωσαν και προς έκπληξή τους είδαν ότι τα δύο αρσενικά επέδειξαν πολλή φροντίδα.

Υπάρχουν όμως και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Στον ζωολογικό κήπο του Central Park, στη Νέα Υόρκη, δύο αρσενικοί πιγκουίνοι, ζευγάρι εδώ και έξι χρόνια, απέκτησαν «παιδί» με παρόμοιο τρόπο.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου