"Το Επιχειρηματικό Αύριο δεν μπορεί να περιμένει"


Φίλες και φίλοι,
Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας με μοναδικό σκοπό αυτό που πίστευα και πιστεύω πάντα σε όλη τη διαδρομή μου, τη ζωή μου και την επιχειρηματική μου δράση:
Το να θέλει να προσφέρει κανείς με αγνές προθέσεις και με κριτήρια κοινωνικά, αγάπης και σεβασμού προς τον τόπο του, δεν είναι απλά μια ανάγκη και μια πρόθεση, αλλά κάποιες φορές είναι και καθήκον.
Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το Επιμελητήριο και γνωρίζω πολύ καλά τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, ή μάλλον, τι θα μπορούσε να έχει συμβεί ώστε οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες που αγωνιούν νύχτα - μέρα για το αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν  την επόμενη χρονιά, να έχουν ένα αποκούμπι που να δίνει λύσεις και προτάσεις σε ό,τι τους απασχολεί.
Σίγουρα η οικονομική κρίση αποτελεί τροχοπέδη για πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν.
Και σίγουρα δεν είμαι απ’ αυτούς που λένε ότι έχουν το «μαγικό ραβδί» για να κάνουν τα πάντα μέσα σε λίγους μήνες να είναι τέλεια.
Το οικονομικό περιβάλλον και οι συγκυρίες, ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι καθορίζει τις τύχες όλων όσων ασχολούμαστε με την επιχειρηματικότητα.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά, -κι αυτό το λέω με βεβαιότητα και σιγουριά-, ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί, αρμονικά και οργανωμένα, αν ο καθένας έχει το αντικείμενό του και εργαστεί με σκοπό να κάνει το παν για να έχει τη μέγιστη απόδοση, όλα τα κακώς κείμενα μπορούν ν’ αλλάξουν.
Κανείς και τίποτα δεν προόδευσε χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια και χωρίς θυσίες.
Ήδη οι εκλογές έχουν οριστεί, όπως και ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν.
Και ήδη βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς επιχειρηματίες να ασχοληθούν ενεργά, είτε ως επικεφαλής συνδυασμών, είτε ως απλοί υποψήφιοι.
Πραγματικά με χαροποιεί το γεγονός, ότι αρκετοί συνάδελφοι, γνωστοί και φίλοι, θέλουν να ασχοληθούν με το δύσκολο αυτό μονοπάτι.
Ένα μονοπάτι όμως, που αν δεν ξέρεις να το περπατήσεις, μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στο γκρεμό…
Αυτό όμως που με λυπεί ιδιαίτερα, είναι ότι αυτές οι εκλογές, ήδη έχουν πάρει ένα χρώμα πολιτικό ή αυτοδιοικητικό.
Κάποιοι «χρίζονται ως σωτήρες» με τη στήριξη -φανερή ή κρυφή - κάποιων κομμάτων, ενώ άλλοι, δέχονται απροκάλυπτα… αυτοδιοικητικές στηρίξεις δημοτικών αρχόντων που, -γιατί άραγε;
- θέλουν να έχουν λόγο και ρόλο στα θέματα και στις εκλογές του Επιμελητηρίου.
Εμείς, παραμένουμε σταθεροί σε όσα λέγαμε και λέμε πάντα: Μακριά από εμάς οι πολιτικές ή οι αυτοδιοικητικές στηρίξεις και τα δήθεν φιλικά χτυπήματα στον ώμο.
Εμείς προχωράμε ως ουδέτεροι και ανεξάρτητοι σε όλα τα επίπεδα και με όλη τη σημασία της λέξης, χωρίς πάτρωνες και λυκοφιλίες.
Έχουμε ως όραμα ένα Επιμελητήριο με ανοικτές πόρτες σε όλους τους επιχειρηματίες.
Ένα Επιμελητήριο που να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, τις δράσεις και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία ώστε να προσελκύσουμε τους μοναδικούς πόρους που πλέον είναι διαθέσιμοι.
Ένα Επιμελητήριο αντάξιο της ιστορίας του, αλλά και της νέας οικονομικής εποχής που έχει δημιουργηθεί, που να προσεγγίζει τα προβλήματα σε όλο το εύρος τους και όχι επιφανειακά, ούτε να τα σπρώχνει κάτω από το χαλί.
Η ομάδα μας αποτελείται από ενεργά μέλη του Δ.Σ. πρώην και νυν και από έμπειρους επιχειρηματίες από όλη την Κορινθία που αγωνιούν για το Αύριο και που θέλουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν.
Ο επιχειρηματικός κόσμος και η μεγάλη αγωνία του για την επόμενη μέρα, δεν έχει ανάγκη ούτε από χρώματα, ούτε από κόμματα.
Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από όψιμους και πρόσκαιρους δήθεν υποστηρικτές που θα δείξουν αρχικά ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτόν μέχρι να πετύχουν τον όποιο σκοπό τους και μετά θα τον αφήσουν στη μοίρα του.
Ο επιχειρηματίας χρειάζεται πραγματική στήριξη και πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματά του.
Θέλει να ξέρει ότι αυτός που τον εκπροσωπεί δεν θα κάνει «αλισβερίσια» με κανέναν κυβερνητικό ή άλλον παράγοντα για να του κλείσει τα μάτια.
Θέλει να ξέρει ότι υπάρχει πρόγραμμα, οργάνωση και σχέδιο και ότι κάθε μέρα κάποιος θα μπορεί να του δώσει μια λύση, ή μια συμβουλή για κάτι που τον απασχολεί.
Ότι έχει το Επιμελητήριο σύμμαχό του σε ό,τι κάνει.
Εγώ αυτό έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου που με στηρίζει, στους φίλους και στους συνεργάτες μου που με ακολουθούν:
Ότι θέτω υποψηφιότητα μόνο από ανάγκη και διάθεση προσφοράς και για κανέναν άλλο λόγο.
Έχω μεράκι, όρεξη και θέληση να ασχοληθώ ενεργά και με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό που προσωπικά θέλω να λέγεται Ενεργό και Δραστήριο Επιμελητήριο.
Θεωρώ ότι έχω την ικανότητα να το κάνω και πιστεύω ότι με τη συνδρομή και τη συμμετοχή των άξιων συνεργατών μου, θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πολλά.
Και κυρίως να ανεβάσουμε το Επιμελητήριο Κορινθίας στο θώκο που του αξίζει.
Να ξεφύγει από τις παλιές τακτικές και να ανοίξει τα φτερά του όσο γίνεται περισσότερο.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.
Θέλουμε μόνο τη δική σας συνεισφορά και τη στήριξή σας σε αυτό τον προσωπικό και ταυτόχρονα συμμετοχικό αγώνα.
Και πιστεύουμε ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα είμαστε όλοι ενωμένοι, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, για να αντιμετωπίσουμε μαζί το Επιχειρηματικό Αύριο που δεν μπορεί να περιμένει…

Σας ευχαριστώ από καρδιάς …
Ραψωματιώτης Δημήτρης
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου