Οι ερευνητές το ξεκαθάρισαν: Ο άπιστος θα επαναλάβει το...«έγκλημά» του


Μια φορά άπιστος, για πάντα άπιστος. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας επιστημονικής έρευνας, που έδειξε ότι άνθρωποι που έχουν υπάρξει στο παρελθόν άπιστοι είναι πολύ πιο πιθανό να το ξανακάνουν σε σύγκριση με όσους είναι για πάντα πιστοί. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η απιστία απευαισθητοποιεί τον εγκέφαλο έναντι των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλεί το ψέμα. Επομένως, ακόμα και αν ο άπιστος νιώσει ενοχές την πρώτη φορά, είναι λιγότερο πιθανό να τις βιώσει στην ίδια ένταση την επόμενη.
«Αυτό που η έρευνά μας -αλλά και άλλες έρευνες- δείχνει είναι ότι υπάρχει ένας ισχυρός παράγοντας που μας αποτρέπει από την απιστία και αυτός είναι η συναισθηματική αντίδρασή μας σε αυτήν, δηλαδή πόσο άσχημα νιώθουμε. Η διαδικασία της προσαρμογής όμως μειώνει αυτή την αντίδραση, οπότε μας επιτρέπει να απιστήσουμε περισσότερο» εξηγεί ο Νιλ Γκάρετ, ψυχολόγος από το University College του Λονδίνου, που συμμετείχε στην έρευνα.
«Με τους κατά συρροήν απίστους μπορεί να ισχύει ότι ένιωσαν κι αυτοί άσχημα αρχικά, αλλά μετά έκαναν τόσο πολλές απιστίες, που προσαρμόστηκαν και πια δεν νιώθουν καθόλου άσχημα» καταλήγει.
Τέλος, άλλη πρόσφατη σχετική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behaviour», έδειξε ότι αυτοί που είχαν στο παρελθόν συντρόφους που ήταν άπιστοι είναι δύο φορές πιο πιθανό να απατηθούν ξανά, ενώ όσοι απίστησαν στην πρώτη τους σχέση ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να απατήσουν και στην επόμενη.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου