Αύρο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο δένει στην Κόρινθο


Προς ικανοποίηση όλων και πολύ περισσότερο των εμπόρων της Πόλης της Κορίνθου φέτος τα Κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιμάνι της Κορίνθου θα είναι ημέρα Σάββατο και όχι Κυριακή όπως είχαμε συνηθίσει πέρσι.

Ετσι λοιπόν το 1ο Κρουαζιερόπλοιο που θα δέσει φέτος στο Λιμάνι της Κορίνθου θα είναι αύριο Σάββατο 10 Ιουνίου στις 8 Το πρωί

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πλοίο Thomson Spirit είναι χωρητικότητας περίπου 1200 ατόμων, και πλήρωμα 500 άτομα, θα δέσει στις 8 το πρωί και θα αναχωρεί στις 6 το απόγευμα

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου κ. Γιώργο Φαρμάκη ο Δήμος Κορινθίων και το Λιμενικό Ταμείο έχουν ετοιμάσει εορταστική υποδοχή με Ελληνικό χρώμα.

Τους τουρίστες θα υποδεχθεί η φιλαρμονική Κορίνθου και
ο Σύλλογος Κρητών Κορινθίας ¨Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ¨ θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς,
ενώ στους τουρίστες θα δοθεί ενημερωτικό υλικό με χάρτη της πόλης και των τουριστικών μνημείων της περιοχής που μπορούν να επισκεφθούν και ένα αναμνηστικό για να θυμούνται την επίσκεψή τους στην Κόρινθο.

Ο κ. Παντελής Μοναχολάκος ιδιοκτήτης του linosmuseum.gr θα διαθέσει πούλμαν για δωρεά μεταφορά των τουριστών που θέλουν νε επισκεφθούν το μουσείο στο Σολομό για να δουν πως γινόταν τα παλιά χρόνια η παραγωγή του κρασιού.

Ο κ. Φαρμάκης μας είπε ακόμα ότι σε συνεργασία και με τον εμπορικό σύλλογο Κορίνθου και άλλους φορείς του δήμου θα γίνει μια προσπάθεια ώστε το λιμάνι να αλλάξει εικόνα και η Κόρινθος είναι αντάξια της Ιστορίας της.

Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου κ. Γιώργο Φαρμάκη τα προγραμματισμένα φέτος δρομολόγια είναι 5, δηλαδή ένα κάθε μήνα εως και τις 30 Σεπτεμβρίου που μεταφράζεται σε πάνω απο 10.000 τουρίστες. 

Στο πρώτο ταξίδι θα αναχωρήσει αλλά και θα επιστρέψει απο την Κροατία και το Λιμάνι Ντουμπρόβνικ,

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κρουαζιέρα με το κρουαζιερόπλοιο Thomson Spirit
θα είναι 7ήμερη σε Κροατία - Ελλάδα - Μαυροβούνιο

 Περιγραφή Κρουαζιέρας

• Κόρινθος: Σημαντικό λιμάνι της Πελοποννήσου, έδρα του ομώνυμου Δήμου και αποτελεί συνέχεια της αρχαίας Κορίνθου που ισοπεδώθηκε το 1858 από σεισμό.
• Ιτέα: Χιόνι, θάλασσα, βουνό, κάμπος, άνοιξη, πρώτες βουτιές, γραφικές μαρίνες, ορεινές οάσεις,…
Ένα μπουκέτο αντιθέσεων σε μια σύναξη απογειώνει την αρμονία.
• Κατάκολο (Αρχ. Ολυμπία): Παραλιακή κωμόπολη, με φυσικές ομορφιές και σε μικρή απόσταση από την Αρχαία Ολυμπία, όπου γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα.
• Κέρκυρα: Ο τόπος που φιλοξένησε τον Οδυσσέα, τον πολυμήχανο ήρωα του Ομήρου, ο τόπος που διάλεξε ο Ποσειδώνας για να χαρεί τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη, είναι ο ίδιος που εξακολουθεί να φιλοξενεί και να εμπνέει τους σημερινούς επισκέπτες.
• Κότορ: Πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στο Μαυροβούνιο και αποκαλείται δικαιολογημένα Νύμφη της Αδριατικής.
• Ντουμπρόβνικ: Γνωστό και ως «το Saint Tropez των Βαλκανίων», είναι διεθνής προορισμός – και δικαίως. Θα το δείτε να φιγουράρει σε ταξιδιωτικά περιοδικά, να προτείνεται σε στήλες ταξιδιού ή να πρωταγωνιστεί σε sites και blogs ανά τον κόσμο.


Το Thomson Spirit διαθέτει:

Χωρητικότητα: 33.930 τόνοι
Κατασκευή: 1983/2002
Καταστρώματα: 10
Mήκος: 215 μέτρα
Πλάτος: 27 μέτρα
Βύθισμα:  7,5 μέτρα
Επιβάτες: 1.254/1.350
Καμπίνες: 627
Αξιωματικοί & Πλήρωμα:  520
Αναλογία Επιβατών/Πλήρωμα: 2,4/2,6
www.korinthosnews.gr


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου