22 φορείς της Κορινθίας ζητούν καλύτερη αστυνόμευση


Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο νομό Κορινθίας, 22 εκπρόσωποι θεσμικών φορέων συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη ζητώντας να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή.

Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της εκτενούς συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων της 24ης Μαΐου 2017, κατά την οποία συμφωνήσαμε να σταλεί η επιστολή σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αστυνόμευση και να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα από την αύξηση της εγκληματικότητας.
Πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας και είναι η πρώτη φορά που μια επιστολή συνυπογράφεται από τόσους πολλούς θεσμικούς φορείς του νομού, δείγμα της έντασης του προβλήματος, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του συνόλου του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Δυστυχώς όμως, οι ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αγροτικές καλλιέργειες είναι πια πολύ συχνές, ενώ φαινόμενα όπως οι αφαιρέσεις φρεατίων, καλωδίων, αγροτικών εργαλείων, ακόμη και προϊόντων έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά φαινόμενα.
Είναι αναγκαίο συνεπώς το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα συμβάλουν και ενόψει της τουριστικής περιόδου στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, ώστε όλοι οι Κορίνθιοι να μπορούμε να νιώθουμε ξανά ασφαλείς στον τόπο μας.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής και όλοι οι υπογράφοντες:
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 22 ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών
Κοιν. Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
09.06.2017
 Θέμα: Κραυγή αγωνίας για το πρόβλημα αστυνόμευσης στον νομό Κορινθίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο μία κραυγή αγωνίας και ανησυχίας για την πολύ υψηλή εγκληματικότητα στο Νομό Κορινθίας.

            Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το αίσθημα ανασφάλειας κυριαρχεί στους πολίτες και επισκέπτες του Νομού Κορινθίας παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του συνόλου του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

            Οι ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αγροτικές καλλιέργειες είναι πια πολύ συχνές, ενώ φαινόμενα όπως οι αφαιρέσεις φρεατίων, καλωδίων, αγροτικών εργαλείων, ακόμη και προϊόντων έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά φαινόμενα.

Είναι αδιανόητο οι κάτοικοι, καταστηματάρχες αλλά και οι παραγωγοί της περιοχής να αντιμετωπίζουν συνεχώς το φόβο κλοπής των κόπων τους, μια πραγματικότητα που έχουν ομόφωνα υπογραμμίσει τοπικοί φορείς και ενώσεις, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Ο Νομός Κορινθίας έχει τα εξής ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
  1. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στην Κόρινθο, απορροφά σημαντική ισχύ από την αστυνόμευση της περιοχής, στερώντας δυνάμεις που θα ήταν αναγκαίες για τη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού, τις καθημερινές περιπολίες και  συνεπώς την καταστολή του εγκλήματος.
  2. Λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας με την Αττική, έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή «μεταφερόμενη» εγκληματικότητα.
  3. Στο Νομό Κορινθίας υπάρχουν πολλοί καταυλισμοί Ρομά, που είναι δυσπρόσιτοι στην αστυνόμευση.
  4. Κατά την τουριστική περίοδο υπερτριπλασιάζεται ο πληθυσμός άρα υπάρχει αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης, ενώ τους χειμερινούς μήνες υφίσταται ανάγκη προστασίας των κατοικιών, που δίχως περιπολίες είναι απροστάτευτες και βορά στις διαθέσεις ληστών.
            Επιπλέον, τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις όχι μόνο σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές με επιπτώσεις στην δυνατότητα προστασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
            Είναι αδιανόητο εν έτει 2017, να ζητούνται τα αυτονόητα από το κράτος, ιδιαίτερα δε σε μια κρίσιμη περίοδο που τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά και δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερες απώλειες.

            Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωση της Πολιτείας να φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών και της ιδιοκτησίας τους ζητούμε:

            - την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας με προσωπικό και μέσα, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας. 

            Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Οι υπογράφοντες

Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας
Πελοπίδας Καλλίρης, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Αθανάσιος Γκίκας, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμαρχος Βέλου-Βόχας
Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων
Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Κώστας Καλαντζής, Δήμαρχος Νεμέας
Ηλίας Ανδρικόπουλος, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων
Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας
Ηλίας Πιτσικάλης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων
Γεώργιος Δαλιβίγκας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου
Βασίλης Παγώνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου
Βασίλης Γεώργαρης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου
Απόστολος Καραχοντζίτης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
Νίκος Χαβέλης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου
Κώστας Παπαβασιλείου, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου
Χρήστος Μπαρλιάς, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου
Χρήστος Κωστάκης, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας
Βασίλης Γκόλιας, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξυλοκάστρου
Δημήτρης Παππάς, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου