Σοκ και δέος για τη «σάλπιγγα της αποκάλυψης»


Το βαθύ βουητό και ο απόκοσμος αυτός ήχος, ο οποίος μάλιστα έχει συνδεθεί με εξωγήινη προέλευση από ορισμένους ερευνητές-οπαδούς της συνωμοσιολογίας, ακούγονται σε πολλά μέρη στη Βρετανία, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Πρόσφατα ένας κάτοικος του Νότιγχαμ, ο Calvin Kirklew, κατέγραψε έναν παράξενο ήχο, χρησιμοποιώντας ένα drone που ο ίδιος καθοδήγησε από το παράθυρο του σπιτιού του στην υποτιθέμενη πηγή εκπομπής του!
Ανέφερε ότι ο ανεξήγητος θόρυβος που ακουγόταν θύμιζε αυτόν που προέρχεται από «μεταλλική άλεση», δηλαδή σαν να τρίβονταν βίαια μεταξύ τους δύο στιλπνές μεταλλικές επιφάνειες. Αυτός ο θόρυβος ηχούσε για περισσότερα από 35΄, ενώ ο συγκεκριμένος πολίτης δεν ήταν ο μοναδικός που τον άκουσε.
Ο 24χρονος από το Νότιγχαμ δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Ηταν σαν να προερχόταν από την περιοχή όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο Βικτόρια, αλλά ουσιαστικά ήταν σαφές -ακούγοντας πιο προσεκτικά- πως ο ήχος αυτός έμοιαζε ότι ερχόταν από τον ουρανό. Ημουν στο σπίτι με τη σύντροφό μου και μπορούσαμε και οι δύο να τον ακούσουμε. Αισθανθήκαμε πραγματικά παράξενα. Στο βίντεο που τράβηξα και το άκουσα ξανά και ξανά ένιωσα αρκετά σοκαρισμένος. Ηταν ειλικρινά πρωτόγνωρο και παράξενο συναίσθημα. Δεν έχω καμία ιδέα τι θα μπορούσε να είναι αυτός ο ήχος, ο οποίος δεν έμοιαζε με κανέναν από όσους έχω ακούσει έως σήμερα».
Ο θόρυβος, απ’ όπου κι αν ακούστηκε, έχει τρομάξει τους παριστάμενους μάρτυρες που παρατηρούσαν έκπληκτοι αυτό το περίεργο φαινόμενο, δίνοντας καθένας μια σειρά εξηγήσεις που σχετίζονται με εξωγήινους και με μια επερχόμενη Αποκάλυψη. Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι ήταν ο ήχος κάποιου εξωγήινου διαστημόπλοιου που πλησιάζει στη Γη.
Παράξενοι, δυνατοί θόρυβοι έχουν ακουστεί σε διάφορες ηπείρους, αλλά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον λόγο εκδήλωσης αυτού του ευρέως διαδεδομένου φαινομένου.
Τα τελευταία εννέα χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο που τράβηξαν καθώς έτυχαν να είναι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των παράξενων και ανεξήγητων θορύβων, που μοιάζει να εξέρχονται από το στόμιο μιας αθέατης, τεράστιας αλλά και «απόκοσμης τρομπέτας».
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ήχοι συνοδεύονται από ισχυρές δονήσεις που τραντάζουν τα παράθυρα των σπιτιών! Υπάρχουν διαθέσιμα βίντεο στο YouTube χρηστών που κατάγονται από τη Γερμανία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική.
Ο Kimberly Wookey, που βρίσκεται στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά, κατέγραψε πρώτος το 2013 τους περίεργους αυτούς θορύβους, ωστόσο ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς πως οι ήχοι σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου ή την άφιξη των εξωγήινων. Τι προκαλεί, όμως, αυτό το μυστήριο σφύριγμα που ακούγεται τόσο δυνατά από το Διάστημα;

Το μυστηριώδες σφύριγμα
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι γνωρίζουν πλέον την αιτία του απόκοσμου σφυρίγματος, που είναι τόσο δυνατό, ώστε να μπορεί να ακουστεί στον χώρο.
Εχει εντοπιστεί ότι ο μυστηριώδης ήχος προέρχεται από τα βάθη του ωκεανού. Μια μελέτη που έκαναν εξειδικευμένοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στην Καραϊβική έδειξε ότι η περιοχή δρα ως μια πηγή παραγωγής σφυρίγματος, φυσώντας μέσω των ωκεάνιων ρευμάτων αέρα τόσο δυνατά, που μπορεί να ανιχνευθεί από το Διάστημα μέσω των ταλαντώσεων του βαρυτικού πεδίου της Γης.
Το παράξενο φαινόμενο εντοπίστηκε σε εύρος 1.063.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ατλαντικό, στην Καραϊβική Θάλασσα, νοτιοανατολικά του Κόλπου του Μεξικού, σε μια ευρεία περιοχή που οριοθετείται από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική και τα νησιά της Καραϊβικής.
Το παράξενο αλλά εξηγήσιμο, κατά τους επιστήμονες, φαινόμενο έχει ονομαστεί Rossby Whistle, διότι προκαλείται όταν ένα μεγάλο κύμα έρχεται από τα δυτικά και αλληλεπιδρά με τον θαλάσσιο πυθμένα
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου