Ο Τζεφ Μπέζος στέλνει στο Διάστημα ελιές Μεσσηνίας

 
Ταξιδιώτες του Διαστήματος θα γίνουν το... ελαιόλαδο Καλαμάτας και άλλα εκλεκτά προϊόντα της μεσσηνιακής γης, όπως οι σταφίδες, στο πλαίσιο πειράματος για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις της έλλειψης βαρύτητας στα τρόφιμα!
Πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας Amazon Τζεφ Μπέζος, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης της εταιρίας διαστημικού τουρισμού Blue Origin.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας «The National Herald», το ταξίδι στο Διάστημα θα γίνει με πύραυλο της Blue Origin, ο οποίος θα μεταφέρει ελαιόλαδο, ελιές, σύκα και σταφίδες, όλα από την Καλαμάτα.

Εμπνευστές της ιδέαςΗ ιδέα ανήκει στους Μεσσήνιους καθηγητές Περικλή και Τάκη Παπαδόπουλο, ενώ στο πείραμα θα συμμετάσχουν και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Με το πείραμα αυτό οι επιστήμονες θα εξετάσουν αν το ελαιόλαδο θα διατηρήσει την υγρή μορφή του σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, καθώς και τις άλλες επιπτώσεις που ενδέχεται να υποστούν τα τρόφιμα.

Παρότι τα προϊόντα θα βρεθούν στο Διάστημα για μόλις 7-8 λεπτά, ο χρόνος θα είναι αρκετός ώστε να σχηματίσουν οι επιστήμονες μια πρώτη εικόνα για τις επιπτώσεις αυτές.
Τα συστατικά των τροφίμων θα αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω έρευνες, με τελικό στόχο την ανάπτυξη διαστημικών τροφίμων, που εκτός από θρεπτικά θα είναι και νόστιμα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου