Δήμας: Επειγόντως να έλθουν αστυνομικοί στην Κορινθία...!


Οι κλοπές έχουν πλέον γίνει μάστιγα για την Κορινθία, εδώ και καιρό και ο βουλευττής του νομού Χρήστος Δήμας με επίκαιρη ερώτηση του στον υπουργό δημόσιας τάης ζητά να ενισχυθεί με προσωπικό η αστυνομική διεύθυνση για να μπορέσει να παρέχει καλύτερη ασφάλεια στους πολιτες.
Στην ερώτηση του αναφέρει:

 Παρά τις πραγματικά αξιομνημόνευτες προσπάθειες του συνόλου του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών στον νομό Κορινθίας αυξάνεται μέρα με την μέρα. Αυτό είναι συνέπεια της έλλειψης κυρίως σε προσωπικό και δευτερευόντως σε υποδομές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει, εκ των πραγμάτων, η δυνατότητα να γίνονται όσες περιπολίες αστυνόμευσης απαιτούν οι σημερινές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ληστείες, κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα είναι πια πολύ συχνές. Επίσης οι αφαιρέσεις φρεατίων, καλωδίων και άλλων υλικών καθώς και οι κλοπές σε εσπεριδοειδή και άλλες αγροτικές καλλιέργειες έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά φαινόμενα που προκαλούν την ανασφάλεια και αγανάκτιση των πολιτών.
Η γεωγραφική θέση του Νομού Κορινθίας που βρίσκεται σε κομβικό σημείο και γειτνιάζει με την Αθήνα από την οποία υπάρχει μεταφερόμενη εγκληματικότητα, η μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα όλων των αστυνομικών τμημάτων του Νομού και η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της αστυνομίας με αποτέλεσμα την έντονη εγκληματικότητα.
Την ίδια στιγμή στην Κόρινθο λειτουργεί και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών το οποίο για την λειτουργία των αναγκών του απασχολεί πολλούς αστυνομικούς, κυρίως από την Κορινθία, με αποτέλεσμα αυτοί να μην είναι διαθέσιμοι για την στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού.
Παράλληλα, τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις όχι μόνο σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές με επιπτώσεις στην δυνατότητα προστασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τη δεδομένη υποχρέωση του κράτους να φροντίζει για  την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των ιδιοκτησιών τους και επειδή η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας χρειάζεται άμεση και ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες στον νομό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Πόσες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες έχουν καταγραφεί κατά το τελευταίο έτος στα γεωγραφικά όρια του Νομού Κορινθίας;
- Συγκριτικά με τους άλλους Νομούς της χώρας μας, σε ποια σειρά κατατάσσεται η Κορινθία όσον αφορά τα ανωτέρω φαινόμενα;

    Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην Κορινθία; Υπάρχει πρόβλεψη για άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης;
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου