Η νέα αίθουσα της Κορινθιακής Εστίας


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017,
η Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών διοργάνωσε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου και για τα εγκαίνια της αίθουσάς της, που βρίσκεται στην οδό Κολιάτσου 40, στην Κόρινθο. 
Η προσέλευση επισήμων και μη ήταν μεγάλη και όλοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Σύλλογο για τη δημιουργία αυτού του τόσο φιλόξενου χώρου.

Ο κ. Παναγιώτης Χωρίκης, Φιλόλογος και Χοροδιδάσκαλος, αφού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, παρουσίασε τα μέλη της Κορινθιακής Εστίας, τα σχέδιά της, τις δράσεις που σκοπεύει να αναπτύξει και τόνισε ότι η Εστία θα είναι ένας φιλόξενος χώρος για όλους, πάντα ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις. Έγινε κατανοητό ότι στόχος της Κορινθιακής Εστίας δεν είναι μόνο η εκμάθηση των τυπικών βημάτων των παραδοσιακών χορών, αλλά τα ουσιαστικά βήματα που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το παρελθόν και να το αφομοιώσουμε δημιουργικά στο παρόν, χτίζοντας ένα στέρεο μέλλον, το οποίο θα ζούμε ουσιαστικά με όλο μας το είναι, γιατί η ζωή είναι ένας όμορφος χορός, τον οποίο για να χορέψουμε χρειαζόμαστε δασκάλους να μας δείξουν τα βήματα, ισορροπία, πειθαρχία και μεράκι για να τα εκτελέσουμε ώστε να καταφέρουμε να απολαύσουμε τη χαρά που πηγάζει αβίαστα από την κάθε στιγμή, το κάθε βήμα, την καινούρια γνώση, την συνεργασία, την συνύπαρξη.

Κρασάκι, φαγητό, γλυκό και φυσικά, χορός επισφράγισαν την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και αποτέλεσαν έναν άριστο οιωνό για το μέλλον της ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου