Το facebook στον αγώνα για νέο ΚΛΕΙΣΤΟ στην Κόρινθο...!!!


Ο παράγοντας του ΚΑΟΚ κ. Παναγιώτης Μεταξάς μας μίλησε κάποια στιγμή  για την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου νέου κλειστού γυμνατηρίου στην Κόρινθο, για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων αλλά και της νέας γενιάς

Το Street Life στις 19 Δεκεμβρίου πήρε την σκυτάλη και ανάδειξε το θέμα με τίτλο:
Η Κόρινθος χρειάζεται ΑΜΕΣΑ νέο κλειστό γυμναστήριο! 
Και μετά το θέμα πήρε την πορεία του.

Γονείς αλλά και φίλαθλοι απο χθές έφιαξαν σελίδα στο facebook, η οποία ζητά την κατασκευή του νέου γυμναστηρίου που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και η αθλούμενη νεολαία της.
Την σελίδα θα βρείτε ΕΔΩ για να την ακολουθείτε.
Οι διαχειριστές της σελίδας αναφέρουν για τον σκοπό της:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Είμαστε οι γονείς που θέλουμε να ωθήσουμε στον αθλητισμό τα παιδιά μας.
Είμαστε οι προπονητές που βλέπουμε ότι χρειαζόμαστε επιπλέον χώρους άθλησης για την πόλη μας.
Είμαστε οι φίλαθλοι που καμαρώνουμε για τις επιτυχίες των ομάδων μας.
Είμαστε οι πολίτες που θέλουμε να έχει η πόλη μας καλύτερες δομές για όλους.
Είμαστε τα παιδιά που θέλουμε να αθληθούμε, να αναπτύξουμε το ομαδικό πνεύμα, να αποκτήσουμε νέο "στέκι" μας έναν χώρο υγείας και άθλησης.
Είμαστε όλοι εμείς που θέλουμε να δούμε την πόλη μας καλύτερη.
Δεν είμαστε απρόσωποι. Δημιουργούμε έναν ανοιχτό χώρο σκέψεις, χωρίς ονοματεπώνυμα, χωρίς "αρχηγούς" για να μην υπάρχει ούτε καν η υποψία της οικιοποίησης της κοινής μας πρωτοβουλίας.

ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ.

Μέσα από αυτή τη σελίδα προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε κάθε Κορίνθιο στην ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμα κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη μας γιατί οι υπάρχοντες χώροι δεν αρκούν.
Η ύπαρξη ενός μόνο τέτοιου χώρου στον αστικό ιστό δημιουργεί περιορισμένες δυνατότητες για τον αριθμό των παιδιών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον αθλητισμό. Είναι, ουσιαστικά, το αντικίνητρο που οδηγεί στην απαξίωση του αθλητισμού και την αποχή των νέων.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;

Το νέο κλειστό γυμναστήριο της Σκιάθου κόστισε περίπου 400.000 ευρώ. Είναι το κόσμημα της εικόνας της αρικής σελίδας της ομάδας μας. Το σημαντικότερο: το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ;


Χώροι ιδιοκτησίας του Δήμου που ικανοποιούν μια τέτοιου είδους ανάγκη υπάρχουν πολλοί. Χαρακτηριστική περίπτωση το οικόπεδο επί της οδού Εξαμιλίων, αμέσως μετά την έξοδο της Εθνικής οδού. Χώροι υπάρχουν. Δεν είναι οι χώροι το πρόβλημα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ;

Όχι. Ο δήμος μας έχει αρκετά γήπεδα ποδοσφαίρου. Είναι όμως το ποδόσφαιρο το μοναδικό αθλητικό μας ενδιαφέρον; Προάγει το ποδόσφαιρο τον υγιή αθλητισμό στο βαθμό που το κάνουν τα υπόλοιπα αθλήματα; Μας έχει δώσει το ποδόσφαιρο τις επιτυχίες που μας έχει δώσει το μπάσκετ και το βόλλεϋ, που έχουν μάλιστα περιρισμένους προπονητικούς χώρους; Θα έχουμε ποτέ τη δυνατότητα να φτιάξουμε ομάδα χάντμπολ;

ΞΕΚΙΝΑΜΕ λοιπόν.
Με την προώθηση της ομάδας μας στο facebook.
Την αναρτηση στη σελίδα μας όποιου στοιχείου θεωρούμε ότι έχει σχετικό ενδιαφέρον.
Και σε επόμενο στάδιο με δράσεις και πρωτοβουλίες προωθησης του τελικού μας σκοπού: της δημιουργίας ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κόρινθο.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου