Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή αυτόν τον Χάρτη θα τον λατρέψεις


Παίρνεις κέρμα, ξύνεις τη χώρα που έχεις πάει, αράζεις, (σε) θαυμάζεις.

Άλλοι τρελαίνονται να μαζεύουν μαγνητάκια, άλλοι γουστάρουν να αγοράζουν σφηνοπότηρα κι άλλοι κούπες για τον καφέ. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας επιλέγει να κρατήσει αναμνήσεις από τον προορισμό που επισκέπτεται, ποικίλει. Πέρα από τα ενθύμια και τα σουβενίρ, εκείνο που μένει ως κοινή συνισταμένη, είναι το... μικρόβιο που κολλάει ένας ταξιδευτής και η δίψα του για να δει με τα μάτια όσες περισσότερες εικόνες από όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Και δεν μιλάμε για ένα όποιο κι όποιο μικρόβιο, αλλά για μια επιδημία από τις πλέον ευχάριστες που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Ακόμη και στη χώρα μας, που δεν διανύει και τα καλύτερα της, η νέα γενιά δείχνει πως όχι μονάχα έχει εξοικειωθεί με την ιδέα του να μπει στο αεροπλάνο και να ανακαλύψει νέες εμπειρίες, αλλά φροντίζει να το κάνει και με τρόπο συστηματικό. Οι low cost πτήσεις, η εναλλακτική του Airbnb και οι πλείστες όσες εναλλακτικές μπορείς να βρεις διαδικτυακά, έχουν κάνει την υπόθεση «ταξίδι στο εξωτερικό» ευκολάκι και δεν μπορείς παρά να αρπάξεις από τα μυαλά τις δυνατότητες της εποχής.

Κι αν δεν είσαι εσύ αρρωστάκι της βαλίτσας, σίγουρα θα έχεις κάποιον στον κοντινό σου περίγυρο που θα ανήκει στη συνομοταξία. Κάποιον που έχει κάνει το μάζεμα εικόνων κι εμπειριών αυτοσκοπό, κάποιον που δεν αδρανοποιεί τα ταξιδιωτικά του ραντάρ.

Σε αυτόν τον κάποιον, λοιπόν, κάνε την καλή και πάρ' του αυτό:

Εικόνα που μιλάει από μόνη της, ένας παγκόσμιος χάρτης-ξυστό, που σου δίνει τη δυνατότητα με ένα κέρμα να αλλάξεις το χρωματισμό των χωρών που έχεις επισκεφθεί. Το αγοράζεις, το τσαμπουνάς στον τοίχο και κάθεσαι να σε το θαυμάζεις κάθε που πίνεις την ουισκάρα σου στο σαλόνι ή στο δωμάτιό σου.


Πόσο πιο ταξιδιάρικη διακόσμηση, δηλαδή;
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου