Ενας στους τρεις Ελληνες θέλει να αλλάξει δουλειά


Τι δείχνει έρευνα της Randstad

Τέσσερις στους δέκα φοβούνται ότι θα απολυθούν τους επόμενους έξι μήνες - Μόλις το 19% των εργαζόμενων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί φέτος
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ελληνική αγορά εργασίας περιλαμβάνει η τελευταία έρευνα της Randstad για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Τουλάχιστον ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 34%) απαντά πως θέλει να αλλάξει δουλειά, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται μεταξύ των νέων, ηλικίας 25-34, και να φτάνει το 42%! Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 39% των γυναικών δήλωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας ενώ το ποσοστό αυτό άγγιξε το 32% για τους άνδρες.

Παράλληλα όμως αυξάνεται ο φόβος της απόλυσης, καθώς στην ερώτηση πόσο πιθανή θεωρούν οι Ελληνες εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους 6 μήνες, το 40% απάντησε θετικά. Οι γυναίκες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (44%), ενώ, όσον αφορά τους άνδρες, το ποσοστό αγγίζει το 37%. Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά τον φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 25-34 ετών. Τέλος, το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει ένα μέσο επίπεδο εκπαίδευσης είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας του, σε ποσοστό 40%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2% από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας το 63%. Το τμήμα του πληθυσμού που δήλωσε τη μέγιστη ικανοποίηση είναι αυτό των ηλικιών 55-67 (79%) με δεύτερη να έρχεται η ηλικιακή ομάδα 18-24 (75%). Το 64% των γυναικών που ερωτήθηκαν στην Ελλάδα δήλωσε ικανοποιημένο με την εργασία του ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες αγγίζει το 62%.

Το τμήμα του πληθυσμού που απάντησε ότι έχει ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εργασιακής ικανοποίησης, σε ποσοστό 65%.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους θα βελτιωθεί. Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι συμμετέχοντες έχουν αντίθετη άποψη. Μόλις το 19% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί το 2017.

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, το 76% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί το 2017.

Στην Ελλάδα, μόνο το 43% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο εργοδότης τους είχε καλύτερη οικονομική απόδοση το 2016 συγκριτικά με το 2015 ενώ μόνο το 45% αναμένει καλύτερη οικονομική απόδοση το 2017.

Καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του πίνακα από κοινού με την Ιαπωνία, το 20% των Ελλήνων ερωτηθέντων περιμένουν να πάρουν αύξηση στο τέλος του οικονομικού έτους, ενώ το 19% αναμένει να λάβει μία εφάπαξ χρηματική αμοιβή ή bonus στο τέλος του οικονομικού έτους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου