«Εξυπνο» στρώμα κατά ροχαλητού


Ο ύπνος δεν είναι για όλους τους ανθρώπους μια γαλήνια διαδικασία. Το ροχαλητό του συντρόφου είναι συνήθως μια πολύ βίαιη διακοπή της βαθιάς ξεκούρασης που υποτίθεται ότι προσφέρει σε σώμα και νου ο Μορφέας.
Αυτό όμως μπορεί σύντομα να γίνει παρελθόν, χάρη στη δημιουργία ενός κρεβατιού που μετακινείται αυτόματα, ώστε να αναπροσαρμόζει τη στάση του σώματος εκείνου που κοιμάται πάνω του, όταν εντοπίζει κρεσέντο ροχαλητού.
Το 360 Smart Bed, όπως λέγεται, μπορεί να προσαρμόσει το στρώμα με τέτοιον τρόπο ώστε να βολεύει τον άνθρωπο σε διαφορετικές στάσεις ύπνου, να καταγράφει τις συνήθειες ύπνου του ιδιοκτήτη του αλλά και τον ξυπνάει την καταλληλότερη στιγμή.
Οταν δε εντοπίσει τον ήχο του ροχαλητού, ανεβάζει το κεφάλι του κοιμισμένου λίγες μοίρες για να ανοίξει τους αεραγωγούς του και να σταματήσει έτσι το ροχαλητό.
Το «έξυπνο» στρώμα, που είναι δημιουργία της εταιρίας Sleep Number και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο φέτος, μπορεί επίσης να ζεσταίνει τα πόδια και να στέλνει τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τη διαδικασία του ύπνου σε σχετική εφαρμογή στο κινητό.
Αυτή η καινοτομία στα στρώματα έρχεται εν μέσω ενός γενικότερου κινήματος που δίνει προτεραιότητα στον ύπνο και έχει δημιουργήσει πεδίο για δόξα λαμπρή στις σχετικές τεχνολογικές καινοτομίες και gadgets.
Καλύτερος ύπνος
Στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CES, στο Λας Βέγκας, παρουσιάστηκαν πολλές συσκευές που περιστρέφονται γύρω από τον καλύτερο δυνατό ύπνο, καθώς οι ειδικοί προβλέπουν εκτόξευση των πωλήσεών τους τη νέα χρονιά: από «σιωπηρά ξυπνητήρια» που μπορούν να ξυπνήσουν ήρεμα τον χρήστη τους και «έξυπνα» φώτα που μιμούνται τη σταδιακή ανατολή του Ηλίου μέχρι καταγραφείς που μετρούν πόσες φορές ξυπνάει κανείς μέσα στη νύχτα.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το Nightingale, ένα ηχείο που «λούζει» το δωμάτιο με ήχους που εξουδετερώνουν τους εξωτερικούς, αλλά και ένας αισθητήρας στέρνου bluetooth τεχνολογίας, που δονείται για να κάνει αυτόν που το φοράει να επιβραδύνει την αναπνοή του.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου