Το μπαχαρικό που διώχνει τον πονοκέφαλο

 Αποτελεί ένα από τα μπαχαρικά που απέκτησαν μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια και είναι πλέον γνωστό για τα οφέλη του στον οργανισμό.
Έρευνες, έρχονται τώρα να αποκαλύψουν ότι βοηθά στο να απαλλαγείτε και από τους πονοκεφάλους. Ο λόγος για το περίφημο τζίντζερ ή πιπερόριζα. Μελέτη συμπεριέλαβε 100 άτομα που υπέφεραν από ημικρανίες και υποβλήθηκαν σε θεραπεία είτε με 50 mg σουματριπτάνης, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, ή 250 mg σκόνης τζίντζερ.
Δύο ώρες μετά τη θεραπεία, το 64% των ανθρώπων που έλαβαν τζίντζερ και το 70% εκείνων που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν κατά 90% μείωση του πόνου.
Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να σας ανακουφίσει: Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ ή σκόνη στη μαγειρική και θα εκπλαγείτε από τη γεύση που θα πάρουν τα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να πιείτε τσάι τζίντζερ, το οποίο θα φτιάξετε ρίχνοντας βραστό νερό σε 3 λεπτές φέτες φρέσκου τζίντζερ. Αφήστε το 10 λεπτά και προσθέστε λίγο μέλι. Μην παίρνετε τζίντζερ εάν έχετε πρόβλημα με την πήξη του αίματος ή λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή και ενημερώστε το γιατρό σας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου