Χωριό του αη Βασίλη ή επικερδές Χριστουγεννιάτικο παζάρι;


Αυτό το ερώτημα μάλλον θα μείνει αναπάντητο.
Οι απόψεις ποικίλουν.
Η σχέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας και υποψήφιου δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου, με τον δήμο Λουτρακίου, γίνεται όλο και πιο στενή.
Μετά την έκθεση που βρήκε φιλόξενη στέγη στο Συνεδριακό κέντρο του Λουτρακίου,  μετακινήθηκε εκεί και η άλλη γνωστή πρωτοβουλία του κ.Νανόπουλου, που είναι το "Χωριό του Αη Βασίλη". το οποίο απόψε κάνει εγκαίνια..!
Το χωριό του "Αη Βασίλη", μετά τις περιπέτειες που είχε στον Βέλο όταν ξεκίνησε το 2014,βρήκε υποστήριξη απο τον δήμαρχο του Λουτρακίου και μετακόμισε.!
Υποστήριξη που ούτε στον ύπνο του δεν φανταζόταν ο επιχειρηματίας, φίλος του προέδρου του Επιμελητηρίου.
Ετσι ο δήμος (τα δίνει όλα)  θα στηρίξει με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων τον επιχειρηματία που αισθάνεται σίγουρος διότι πολλά σχολεία απο όλη την Κορινθία, θα επισκεφθούν με σημαντικό μάλιστα εισητήριο τις εγκαταστάσεις του "χωριού", όπως και σύλλογοι..!
Παρακολουθώντας το διαδίκτυο υπάρχουν πολλά σχόλια χρηστών που θεωρούν ότι το πολυδιαφημισμένο "χωριό" είναι ένα παζάρι με Χριστουγεννιάτικα είδη και απέχει απο την κλασσική έννοια του όρου.
Στην είσοδα μάλιστα είναι "πάρκο δεινοσαύρων"..!
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μία ασφαλής-ασφαλέστατη επιχειρηματική μπίζνα με την υποστήριξη των φορέων..!
Πως πήρε ο επιχειρηματίας το συνεδριακό, με τι τίμημα, με  απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμό,θα το χρηματοδοτήσει και ο δήμος(;)  είναι λεπτομέριες για την ώρα.!
Την ίδια στιγμή στον Ασσο, που είναι χωριό το οποίο ανήκει στον δήμο Κορινθίων, η προσπάθεια να στηθεί to Assos Christmas Bazaar, δεν έχει καμία στήριξη, ούτε καν απο το επιμελητήριο.
Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Είναι κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό και παρουσιάζει ανάγλυφα την εικόνα της τοπικής μας κοινωνίας.!
Απέναντι στον πολυ καταγγελόμενο  "δημοτικό μηχανισμό" της Κορίνθου έχει στηθεί πλέον και λειτουργεί σε φούλ ρυθμούς ο... "επιμελητηριακός μηχανισμός" με τους δικούς του ανθρώπους και τον δικό του πιστό στρατό.!!!!
Το επισήμανα και κατά την διάρκεια της έκθεσης "Κορινθία 2016", ήταν ολοφάνερος στην "Πελοπόννησος ΕΧΡΟ" και φυσικά θα αναδειχθεί και στο "χωριό"..!
Για το θέμα αυτό θα επανέλθω με άλλο σημείωμα άμεσα.
Το θέμα δεν είναι να διαλέξεις στρατόπεδο για να είσαι "μέσα" στο κόλπο.
Το θέμα είναι να μην υπάρχουν στρατόπεδα...!

Γ.Λ.
Δεκέμβριος 2016
Street life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου