WRC: αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Volkswagen


Η Volkswagen επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών και σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (WRC) στο τέλος της φετινής σεζόν. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου στους κατασκευαστές από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία.
Η απόφαση πάρθηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης στο Βόλφσμπουργκ και εντάσσεται στην προσπάθεια της να αφοσιωθεί στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων προτάσεων και να ξεπεράσει το σκάνδαλο των παραποιήσεων στις εκπομπές ρύπων της, το οποίο αναμένεται να της κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και μετασκευές οχημάτων.
Η γερμανική ομάδα εγκαταλείπει τον θεσμό, έχοντας κατακτήσει στα τέσσερα χρόνια εμπλοκής της ισάριθμους παγκόσμιους τίλους και 43 νίκες στο πρωτάθλημα οδηγών με τον Sebastien Ogier. Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όπως άλλωστε ο J. M. Latvala και o A. Mikkelsen θα χρειαστεί να βρουν αλλού "στέγη", τη στιγμή που η Toyota αναζητά τον δεύτερο οδηγό που θα πλαισιώσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Η VW, πάντως, ευχαρίστησε δια στόματος του F. Welsch, επικεφαλής του τμήματος Τεχνικής Εξέλιξης, τους τρεις οδηγούς και συνοδηγούς της ομάδας, εξαίροντας τόσο την αποτελεσματικότητά τους όσο και το ήθος τους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου