Το Wi-Fi πιο σημαντικό από το SEX


Καλό το ποτάκι, ακόμα καλύτερη η σοκολάτα, τέλειο το σεξ, μα σαν το Wi-Fi δεν υπάρχει. Ακούγεται από απίστευτο μέχρι ακραίο, είναι όμως πραγματικότητα για τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες σε διεθνή έρευνα, βασικό ζητούμενο της οποίας ήταν να θέσουν τις προτεραιότητες ανάμεσα στα τέσσερα αυτά «αγαθά».
Την έρευνα έκανε η εταιρία παροχής ίντερνετ iPass, που ρώτησε 1.700 επαγγελματίες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.
Το 40,2% αντιμετωπίζει σήμερα το Wi-Fi ως την υπ' αριθμόν 1 ανθρώπινη πολυτέλεια ή ανάγκη. Αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 36,6% που έβαλε στην πρώτη θέση το sex και το 14,3% που επέλεξε τη σοκολάτα και 9% το αλκοόλ.
«Η ιδέα και μόνο ότι το Wi-Fi θα θεωρούνταν πιο σημαντικό από το sex, το αλκοόλ και τη σοκολάτα θα ήταν αδιανόητη πριν από μερικά χρόνια. Για αρκετό καιρό η σύνδεση στο διαδίκτυο βρισκόταν πολύ χαμηλά στην ιεράρχηση του Μάσλοου για τις ανθρώπινες ανάγκες. Κι όμως αυτό έχει αλλάξει» λέει ο Πατ Χιουμ, στέλεχος της εταιρίας που έκανε την έρευνα.
Να σημειωθεί εδώ πως ο Αβραάμ Μάσλοου ήταν ψυχολόγος που συνέταξε πρώτος τη λίστα ανθρώπινων αναγκών, η οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς.
Διαδίκτυο
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα για την ανάγκη της ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο, η πλειονότητα των ανθρώπων επιλέγει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνει διακοπές βασισμένη στο αν παρέχει δωρεάν ίντερνετ.
Στα ζητήματα που τέθηκαν στους 1.700 ερωτηθέντες περιλαμβανόταν και ένα που αναφερόταν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους χάρη στο διαδίκτυο. Εδώ τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Τρεις στους τέσσερις απάντησαν στους ερευνητές πως η τακτική πρόσβαση στο Wi-Fi οδήγησε σε ουσιαστική βελτίωση τη ζωή τους. Αυτό ερμηνεύεται εύκολα, καθώς πολλές από τις καθημερινές απαιτήσεις -όπως, για παράδειγμα, η πληρωμή λογαριασμών- δεν απαιτούν πια ορθοστασία στις ουρές των τραπεζών, αφού γίνονται με μερικά «κλικ».
Βέβαια στην ουρά γνώριζες και κόσμο, κι αυτό όμως μπορεί πια να γίνει διαδικτυακά.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου