Πώς ένας espresso μετατρέπεται σε έργο τέχνης


 Καθετί μαγικό, σίγουρα δεν είναι κάτι απλό. Η υπόθεση espresso έχει τη δική της μαγεία και τα δικά της μυστικά για τους λάτρεις του είδους και βέβαια, δεν είναι όλοι οι espresso ίδιοι.
Πώς ένας espresso μετατρέπεται σε έργο τέχνης
Καθετί μαγικό, σίγουρα δεν είναι κάτι απλό. Η υπόθεση espresso έχει τη δική της μαγεία και τα δικά της μυστικά για τους λάτρεις του είδους και βέβαια, δεν είναι όλοι οι espresso ίδιοι. Αλλωστε, μαγική μοιάζει ακόμα και η διαδικασία παρασκευής του ιταλικού καφέ. Είναι τέχνη, τεχνική και επιστήμη ταυτόχρονα, που μέσα από μια μικρή καθημερινή ιεροτελεστία και ακρίβεια κινήσεων, προσφέρει μια πολύ ιδιαίτερη απόλαυση. Ο ατμός πιέζει και διαπερνά τους αλεσμένους κόκκους καφέ και μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αρκεί η πρώτη ύλη, οι κόκκοι δηλαδή, να είναι και αυτοί από την καλύτερη δυνατή ποιότητα καφέ.

Είτε προτιμάτε τον espresso με ζάχαρη όπως οι Ιταλοί, είτε με κανέλα όπως οι Μεξικανοί ή ακόμα και με ζεστή σοκολάτα όπως οι Ελβετοί, το σημαντικότερο παραμένει η σωστή επιλογή των αλεσμένων κόκκων καφέ, ώστε να είναι αυτή που ταιριάζει στη γευστική επιθυμία σας. Ακόμα και αν γι’ αυτό χρειαστεί συνδυασμός (χαρμάνι) δύο ειδών καφέ, κάτι που σύμφωνα με τους «ειδήμονες» Ιταλούς εξασφαλίζει την απόλυτα ισορροπημένη γεύση.

Σήμερα, η συνύπαρξη των δύο πιο διάσημων ειδών καφέ -Arabica και Robusta- και ο αρμονικός συνδυασμός τους, είναι κάτι εύκολο που μπορεί να εξασφαλιστεί με την επιλογή του καφέ «Corcovado» και συγκεκριμένα με τις κάψουλες espresso μέσω του evrika.gr. O υψηλής ποιότητας Robusta Κολομβίας σε ποσοστό 70% μαζί με τον Arabica από την Κένυα σε ποσοστό 30%, δίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα: έναν καφέ espresso με έντονη γεύση και πολύ φίνο άρωμα. O καφές Arabica είναι υπεύθυνος για τον τέλειο συνδυασμό οξύτητας και πικράδας, ενώ ο Robusta «φτιάχνει» τέλεια κρέμα, δύο στοιχεία απαραίτητα ώστε ο espresso σας να αποτελεί μια στιγμή καθημερινής, αληθινής γευστικής απόλαυσης.

Το χρώμα του αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι έχετε φτιάξει τον ιδανικό καφέ: Μια όμορφη απόχρωση ανάμεσα σε καφέ και χρυσαφί. Η θέα του πάχους 3-4 χιλιοστών αφρού, προϊδεάζει για τη γεύση ενός αυθεντικού espresso και αποτελεί την καλύτερη ένδειξη ότι μπροστά σας έχετε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ενα έργο τέχνης μάλιστα, που μπορείτε να απολαμβάνετε με μόλις 12,90 ευρώ για 50 κάψουλες «Corcovado», πάντοτε μέσω του evrika.gr.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου