Η πρόταση του Παναγιώτη είναι λύση στα σκουπίδια;



Η πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Κορινθίων, δίνει τον επαναστατικό τόνο, στην αντιπαράθεση με την περιφέρεια και την κυβέρνηση στο θέμα των σκουπιδιών.
Καλεί μεταξύ άλλων δράσεων  τους πολίτες της Κορίνθου,του Λουτρακίου, της Βόχας και του Κιάτου, να βγούν στους δρόμους και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην τοπική διαχείριση των σκουπιδιών.
Η "Πρωτοβουλία πολιτών", πολιτικά έχει αναφορά στην ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και είναι μακριά απο τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντίθεση της είναι ιδεολογική με τα ΣΔΙΤ και την κεντρική ολοκληρωμένη διαχείριση.
Αποτελεί αυτό μία ρεαλιστική πρόταση για το πρόβλημα και την λύση του;
Υπάρχει σχέδιο, του θα πετύχει η Κόρινθος, να κάνει τοπική διαχείριση μόνη της σε όλη την Ελλάδα,όταν το σύνολο της αυτοδιοίκησης προχωρά στην παλιά και νέα κυβερνητική επιλογή,που είναι η κεντρική διαχείριση;
Είναι σίγουρο ότι οι απόψεις του κ.Ψιλογιαννόπουλου, που μπορεί να έχουν ιδεολογική συνέπεια αλλά κανένα πρακτικό αποτέλεσμα και δεν θα είχαν τέτοια ένταση αν δεν τις συμμεριζόταν απο άλλη οπτική φυσικά γωνία ο δήμαρχος Κορινθίων.!
Η λογική θα μάθουμε τους Κορίνθιους να κάνουν κομποστοποίηση, ανακύκλωση, να μην πετούν όπου βρίσκουν τα σκουπίδια δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν γιατί θέλει πολύ χρόνο και μαθήματα στα σχολεία για να γίνει συνείδηση.
Επίσης η λογική της αντίστασης, χωρίς χωματερή,χωρίς άδειες και χωρίς πόρους πόσο μακριά μπορεί να πάει;
Η αντίσταση στον Τατούλη (απόλυτα δίκαιη), προσφέρει αγωνιστικό άλλοθι αλλά καμία λύση.
Ισως και πριν τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση θα έχει απελευθερώσει την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ και πλέον μία τέτοια αντίσταση, θα προσφέρει αγωνιστικά ένσημα αλλά οι πόλεις της Κορινθίας, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα έχουν τα σκουπίδια στους δρόμους ή θα ενταχθούν στον περιφερειακό σχεδιασμό.
Είναι δεδομένο ότι θα κλείσει η χωματερή του Χιλιομοδίου, η δεύτερη παράνομη και αυτή χωματερή του Λουτρακίου και οι άλλες παράνομες σήμερα λύσεις.!
Το αληθινό πρόβλημα των σκουπιδιών για την Κορινθία ακόμα δεν έχει φανεί, γιατί ψιλο-μπαλώνεται με διάφορους τρόπους.
Οταν οι πολίτες της Κορινθίας θα βγάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους και δεν θα τα κρατάνε σπίτια τους θα αρχίσει το πρόβλημα.
Και θα είναι τεράστιο όπως στον Πύργο και την Τρίπολη...!
Τότε θα βρίζουν τον Πνευματικό ακόμα και αυτοί που σήμερα ζητούν αντίσταση και πάλη μέχρι εσχάτων.!
Θα τον βρίζουν ούτως ή άλλως είτε ότι έκανε "κωλοτούμπα" για να μην έχει σκουπίδια στους δρόμους είτε ότι οδήγησε με τις ιδέες του το πρόβλημα στην έκρηξη...!
Και αυτό γιατί η τοπική διαχείριση είναι ένα πιασάρικο λαϊκά θέμα αλλά χωρίς καμία απο τις αναγκαίες συνθήκες, απλά γίνεται αγωνιστική ουτοπία.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη ο χρόνος που μία τέτοια αντίσταση θα είχε αποτέλεσμα βρίσκεται πίσω στο 2014 και δεν μπορεί να επιστραφεί.!
Τότε που ο Τατούλης έστηνε προσεκτικά το Φαρωανικό του σχέδιο, χωρίς να πέσει καμία τουφεκιά...!
Τώρα έχει στα χέρια του όλα τα νομικά και γραφειοκρατικά όπλα.
Η δικαστική προσβολή του διαγωνισμού θα κριθεί αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, πολλά χρόνια μετά.!

Γ.Λ
Νοέμβριος 2016
Street Life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου