Λουτράκι: Νεοφυής & Κοινωνική Επιχειρηματικοτητα - StartUps


Σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ξεκινούν και οι πολύ ενδιαφέρουσες παράπλευρες εκδηλώσεις που έχουν προετοιμαστεί στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016", στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου.

Η πρώτη από αυτές ξεκινά στις 18:30 με τίτλο Νεοφυής & Κοινωνική Επιχειρηματικοτητα - StartUps


Συντονιστής : Πάνος Μαυρίδης, Δημοσιογράφος - Διευθυντής new-deal.gr

18.30-19.00 Νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα - Startups
Εισήγηση: Ιωάννα Φωτοπούλου - Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα πωλήσεων & επικοινωνίας

19.00-19.15 Νεοφυής επιχειρηματικότητα
Εισήγηση: Υψηλάντης Τζούρος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Οργανισμών

19.15-19.30 Καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας
Εισήγηση: Σωτήρης Γκατζιούφας - Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας


Η Ιωάννα Φωτοπούλου είναι μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επικοινωνίας και social media expert. Ασχολείται ενεργά με την επαναδημιουργία της Κοινωνίας των Πολιτών από το 2008. Για την κοινωνική της δράση κατά της διαφθοράς έχει επιβραβευτεί κατά καιρούς από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το One Young World και το Clinton Global Initiative (CGIU).
Μέχρι τα 25 της είχε κερδίσει τρία βραβεία για την κοινωνική της δράση: τo One Young World Scholarship (ΜΚΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο που στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων για την προώθηση θετικών αλλαγών στον κόσμο), το Clinton Global Initiative Award και το Social Impact Award από το Impact Hub. Σήμερα, στα 26 της, βοηθάει άλλους νέους να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά και επιχειρηματικά ως υπεύθυνη των Social Impact Awards στο Impact Hub Athens.* Μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου σε περισσότερες από 50 πόλεις, το Impact Hub Athens υποστηρίζει ανθρώπους που πιστεύουν πως οι ενέργειες του επιχειρηματικού τομέα μπορούν και πρέπει να έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Η Ιωάννα Φωτοπούλου σπούδασε μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Είναι ιδρύτρια του YouRule, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καταγραφή των προβλημάτων της ελληνικής επικράτειας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Υψηλάντης Τζούρος κατέχει Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Μεταπτυχιακό από το University of Kentucky. Είναι διαχειριστής και Ιδιοκτήτης της Ependysis Business Consultants. Έχει υπάρξει συντάκτης του σχεδίου Αναβίωσης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας 'Record Athens', αξίας 120 εκ/μυρίων ευρώ, που χρηματοδότησε φορείς, θερμοκοιτίδες και startups. Μελετητής με εξειδίκευση στη συγγραφή οικονομετρικών μοντέλων και ανάλυση στατικών δεδομένων με δημοσιεύσεις στο Applied Econometrics Association και στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού. Αξιολογητής και εισηγητής επενδυτικών φακέλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ συνολικού έργου περίπου 400 εκ/μυρίων ευρώ.Σύμβουλος εξαγωγικών - καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και ανθρωπιστικών οργανισμών, όπως το Lifeline Hellas. Έχει υποστηρίξει επιστημονικά την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, στο 1ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Νέων Αγροτών Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας δική του επιχείρηση.

Ο Σωτήρης Γκατζιούφας είναι μέλος του Δικτύου Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας.
Ο Πάνος Μαυρίδης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφεί στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Αλφόνσο Βιτάλη. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται πιο οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, ως διευθύνων σύμβουλος της Apertus Alveo Communications.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου