Το τέλος των προφυλακτικών; Έρχονται αντρικά αντισυλληπτικά


Η ερευνητική ομάδα δύο Πανεπιστημίων της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους για «καλό σκοπό»: Το Πανεπιστήμιο Αβέιρο της Πορτογαλίας και το Πανεπιστήμιο του Γουλβερχάμπτον στη Βρετανία ξεκινούν πειράματα σε ζώα σε 2 η 3 χρόνια που θα αλλάξει την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Οι επιστήμονες σχεδίασαν πεπτίδια που εισχωρούν μέσα στα σπερματοζωάρια και σταματούν το κούνημα της ουράς τους. Όταν τα σπερματοζωάρια δεν μπορούν να κολυμπήσουν, δεν είναι σε θέση να γονιμοποιήσουν με φυσικό τρόπο το ωάριο.
Τα τεστ έγιναν στο εργαστήριο σε βόεια και ανθρώπινα σπερματοζωάρια με εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις – αναμένεται μάλιστα να δημοσιεύσουν σύντομα τα ευρήματά τους.
Στην πραγματικότητα σχεδιάζουν ένα χάπι ή ενα ρινικό σπρέι ταχείας δράσεως που ο άνδρας θα μπορεί να λαμβάνει λίγες ώρες ή ακόμη και λίγα λεπτά πριν το σεξ. Η επίδραση του θα περνά μετά από μερικές ημέρες και ο άνδρας θα ξαναγίνεται γόνιμος.
Ο καθηγητής Τζον Χόουλ περιέγραψε πόσο αποτελεσματικός ήταν ο παράγοντας που ανέπτυξε η ομάδα του σε εργαστηριακά τεστ. Όπως ανέφερε «τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν άμεσα. Όταν παίρναμε στο εργαστήριο υγιή σπερματοζωάρια και προσθέταμε τα πεπτίδια που σχεδιάσαμε, μέσα σε λίγα λεπτά τα σπερματοζωάρια δεν ήταν σε θέση να κινηθούν. Πρόκειται για μια εντελώς νέα προσέγγιση – κανένας δεν το έχει κάνει αυτό μέχρι σήμερα»σημείωσε ο καθηγητής Χόουλ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου