Μάρμαρα Καραντάνης: Ενα όνομα βαρύ σαν ιστορία...!


Ισως είναι η πιο παλιά ενεργή μεγάλη επιχείρηση της Κορινθίας.
Ο ιδρυτής της ο Χρήστος Καραντάνης ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα και κατάφερε απο το τίποτα να στήσει την κορυφαία στον χώρο του μαρμάρου Ελληνική επιχείρηση.
Ενας εμβληματικός Κορίνθιος που μαζί με 5-6 ακόμα συνομιλικούς του στις αρχές της δεκαετίας του '60 έφταξαν το Κορινθακό Success Story.
Η εταιρεία του Χρήστου Καραντάνη είχε για δεκαετίες ηγεμονικό ρόλο στον χώρο της και έφτασε πολύ ψηλά.
Απασχολούσε πολλούς Κορίνθιους, είχε έντονη κοινωνική δράση και παράλληλα δημιουργούσε όνομα στην Ευρώπη.
Μετά ήρθαν δύσκολα, δίσεκτα χρόνια και το όνειρο του κυρ-Χρήστου ξεθώριασε. Αλλαξαν και οι εποχές.
Ομως ότι είναι δομημένο σε στέρεες βάσεις αντέχει στον χρόνο παρά τα προβλήματα.
Οταν ο Χρήστος Καραντάνης απεβίωσε την επιχείρηση με πολλά ανοικτά θέματα ανέλαβαν τα παιδιά του με επικεφαλής τον Γιώργο.
Τα προβλήματα πολλά και η κρίση ερχόταν αλλά δεν εγκατέλεψαν και σιγά-σιγά οδηγούν σε ανάκαμψη παρά την κρίση.
Η εμπειρία και η ποιότητα της εταιρείας πλέον είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο.
Μάρμαρα επεξεργασμένα στην Κόρινθο, κοσμούν διάσημα κτίρια σε όλο τον κόσμο.
Τα μάρμαρα Καραντάνη είναι πλέον και στην Αμερική,όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Το Κορινθακό Success Story μένει ζωντανό όσο μένει όρθιες και οι Κορινθιακές εταιρείες που το δημιούργησαν στα πέτρινα χρόνια.
Σήμερα μάρμαρα Καραντάνη θα βρεί κανείς ακόμα και εδώ:
Nordstrom Stores
Menlow Park, New Jersey, N.Y.

The Churchill Hotel
Off Park Lane, London, U.K.

The MGM Grand Hotel & Theme Park, Las Vegas, NV

Η εταιρία “Mάρμαρα Καραντάνη” με την επωνυμία Χρήστος Γ. Καραντάνης & υιοί ΟΕ, ιδρύθηκε το 1957 και είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής μαρμάρων στην Ελλάδα. Η μεγάλη της εμπειρία στην παραγωγή μαρμάρου αντικατοπτρίζεται σε διάφορα έργα ανά τον κόσμο, στα οποία έχει προμηθεύσει τα προϊόντα της.
Ο στόχος είναι η διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων, που ανταποκρίνονται πλήρως στις διεθνής προδιαγραφές και στα πρότυπα πιστοποίησης. Η διαρκής και ουσιαστική επόπτευση για νέες τεχνοτροπίες & σύγχρονες εφαρμογές marketing, καθιστούν την εταιρία ως μια απο τις πρωτοπόρους στον κλάδο της.

Η εταιρεία “Mάρμαρα Καραντάνη” διαθέτει μονάδα παραγωγής η οποία εκτείνεται σε 30.000 τμ. γης και αποτελείται από γραμμές παραγωγής πλακιδίου, μηχανήματα αμμοβολής για πλάκες πλάτους έως και 105 cm, πλήρως αυτοματοποιημένο μηχάνημα γυαλίσματος μουρέλου, υδροκοπή, CNC, τελάρο πλακών, γυαλιστικές πλακών, φρέζες για κοπή ειδ. διαστάσεων.

Ο εξοπλισμός αυτός, που εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα φυσικά συντηρείτε έτσι ώστε να διατηρείτε σε άριστη κατάσταση για να εξασφαλίσει σταθερή και άψογη παραγωγή. Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εμπειρία μας στην παραγωγή διαφόρων τύπων πετρωμάτων, μας δίνει την δυνατότητα να παράγει προϊόντα τόσο για τους δικούς της πελάτες όσο και για άλλες εταιρείες μαρμάρου.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου