Tι είπε ο Τσίπρας στο Κιάτο





Ενα τμήμα 20 χλμ. της Ολυμπίας Οδού παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για το τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο μήκους 20χλμ και τις... κορδέλες έκοψε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε και τις δυο σήραγγες της παράκαμψης στο Δερβένι Κορινθίας και τη νέα γέφυρα διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, τα οποία αποτελούν τμήματα της "Ολυμπίας Οδού" που παραδίδονται στη κυκλοφορία.


Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε και τις εργασίες ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, της Ιονίας Οδού, έργο που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στα έργα των οδικών αξόνων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία οδό, 230 από την Ιονία οδό και 225 από τον Μωρέα. Ενώ έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα Μαλιακού-Κλειδίου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που ολοκληρώνεται το 2020 και, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη της διαδρομής Αθήνα-Τρίκαλα, σε λιγότερο από 3 ώρες, στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών που θα ολοκληρωθεί το 2021, στα σιδηροδρομικά έργα του προγράμματος 2018-2022 Αθηνών-Θεσσαλονίκης και Αθηνών-Πατρών.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου