Σοβαρά προβλήματα και στα Hondos Center



Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Σε πλειστηριασμό οδηγούνται, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, καταστήματα και αποθήκη της εταιρείας προϊόντων περιποίησης Hondos Παλλάς Πολυκαστήματα ή Hondos Center Πολυκαταστήματα που βρίσκονται στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα στο Μέγαρο Παλλάδος.

Η εταιρεία, που δεν σχετίζεται με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center, οφείλει 1,68 εκατ. ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) το οποίο αποτελεί τον επισπεύδοντα του πλειστηριασμού.
"Στο σφυρί" καταστήματα στην Ιπποκράτους της Hondos Center
Τα ακίνητα της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα βρίσκονται στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα


 Τι βγαίνει στο σφυρί


Όπως αποκαλύπτει το Capital.gr, στις 12 Οκτωβρίου θα εκπλειστηριαστούν οι εξής ιδιοκτησίες της πρώην Γεώργιος Χόντος Πολυκαταστήματα :

-ισόγειο κατάστημα 15,7 τ.μ. στη στοά του Μεγάρου Παλλάδος που έχει εκτιμηθεί προς 45 χιλιάδες ευρώ, με το τίμημα πρώτης προσφοράς να είναι περίπου 74 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγειο κατάστημα 49,3 τ.μ. στο Μέγαρο Παλλάδος  με αξίας εκτίμησης 150 χιλιάδες ευρώ, με πρώτη προσφορά ύψους 120 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγεια αποθήκη 21,2 τ.μ. στο ίδιο κτήριο που εκτιμάται προς 175 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης εκκίνησης 140 χιλιάδες ευρώ.

Προβλήματα χρόνων

Ο πλειστηριασμός ακινήτων της Hondos Παλλάς αποτελεί μέρος του επιλόγου των προβλημάτων της εταιρείας που έχει άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος "Hondos Center" στα τρία καταστήματα της Ιπποκράτους, της Πατησίων και της νέας Ιωνίας Αττικής όπου η έλλειψη προϊόντων είναι εμφανής δια γυμνού οφθαλμού. Τμήμα της επιφάνειας του καταστήματος της Ιπποκράτους είχε μισθωθεί στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος.

Πέρυσι η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση για άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης με τους πιστωτές με στόχο το "κούρεμα" κατά 50% των χρεών. Ωστόσο, η συζήτηση της αίτησης -τον Ιούνιο του 2015- ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2013, που αφορά την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, παρουσιάζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές. Σύμφωνα με την "εικόνα" των μεγεθών της 31.12.2013, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται σε 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον ισολογισμό του 2013.

Τον Μάρτιο του 2014, οι επικεφαλής της εταιρείας Γιώργος Χόντος, η σύζυγός του Ουρανία και ο Στέφανος Κωστούλας προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και εργατικών – εργοδοτικών εισφορών αξίας 3,55 εκατ. ευρώ. Στο δ.σ. της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, κατέχουν τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου ο Στέφανος Κωστούλας και της αντιπροέδρου η Ουρανία σύζυγος του Γιώργου Χόντου ο οποίος συμμετέχει στη σύνθεση, όπως και τα δύο παιδιά τους Βασιλική και Σωτήρης, ως μέλος.

Η χρήση και εκμετάλλευση του σήματος Hondos Center αποτελεί δραστηριότητα που αναπτύσσουν, αυτοτελώς, οι πέντε αδελφοί της οικογένειας Χόντου, με τον Νίκο, Αργύρη, Κώστα και Γιάννη να διαχειρίζονται ξεχωριστά συγκεκριμένο αριθμό καταστημάτων. Έτσι, το 2013 όταν έγιναν ευρέως γνωστές οι οικονομικές δυσχέρειες της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, η Hondos Center ανακοίνωνε ότι η μοναδική σχέση που συνδέει τα δύο σχήματα "περιορίζεται αποκλειστικά στην παραχώρησης άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος "Hondos Center".

dimitris.delevegos@capital.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου