Προσωρινή ανακοχή στη Fulgor για τις απολύσεις!



Την Τρίτη 20/9/2016 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Νεφελούδη και του Συμφιλιωτή κ. Συμεών Γκουδρολώλου, μεταξύ της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ FULGOR A.E» και της διοίκησης της εταιρίας «FULGOR A.E.».

   Από την πλευρά των εργαζομένων παρέστησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Καλογήρου, Νίκος Μόσχος και Ιωάννης Κατσαούνης, Θεόδωρος Δημητριάδης  καθώς και οι κ.κ. Κώστας Κατεμής και Ανδρέας Σκούρτης (.

Την εταιρία «FULGOR A.E.» εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Μαρλαγκούτσος (Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Κορινθίας κ.κ. Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας και η κα Μαρία Θελερίτη.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, με αντικείμενο συζήτησης την πρόθεση της εταιρίας να προχωρήσει σε αλλαγές στους όρους εργασίας.

 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τα μέρη ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το υπό συζήτηση θέμα.

  Κατόπιν αυτών ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει λύση, που θα σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων να ζουν αξιοπρεπώς και χωρίς ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, ειδικά σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες εργοδότες. Συνεπώς η εταιρία οφείλει, στο ανωτέρω πλαίσιο, να διασφαλίσει την αδιάλειπτη εργασία του συνόλου των εργαζομένων, λαμβάνοντας τα προσήκοντα μέτρα. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να υπάρξει ειλικρινής και εξαντλητική διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το Υπουργείο αναμένει την πραγματοποίηση της διαβούλευσης και ζητεί ενημέρωση για τα αποτελέσματά της, προτού ληφθεί οποιοδήποτε δυσμενές μέτρο.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι από την επόμενη ημέρα θα αρχίσει η χορήγηση της κανονικής αδείας με τις προϋποθέσεις του Νόμου, ενώ θα γίνει ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος/διαβούλευση με τους εργαζόμενους, χωρίς να ληφθεί εν τω μεταξύ κάποιο δυσμενές γι αυτούς μέτρο.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου