Παρέμβαση Καλλίρη σε Βέλο και Ξυλόκαστρο



Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ.Πελοπίδα Καλλίρη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ Πετρίτση, Παπαφωτίου και Λέγγα καθώς και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών έργων και της Αγροτικής Ανάπτυξης, επισκέφτηκαν παρουσία του Δημάρχου Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο, του Αντιδημάρχου κ. Λάμπη Τανισχίδη και των προέδρων των Τοπικών Ενοτήτων τις περιοχές της Ευαγγελίστριας, των Κρηνών, της Στιμάγκας και του Ελληνοχωρίου.
Οι ζημιές σε αρκετές περιοχές είναι εκτεταμένες δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους  τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για την έκταση των ζημιών, και θα δοθούν άμεσες λύσεις με παρεμβάσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών.
Σε συνέχεια υπήρξε σύσκεψη στις περιοχές  στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις περιοχές του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, των Αντιδημάρχων, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γκιάτα.
Αποφασίστηκε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις με συνεργασία των υπηρεσιών στις πληγείσες περιοχές.
Βλέποντας την έκταση των ζημιών από τα φυσικά φαινόμενα, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τους Δημάρχους Βέλου-Βόχας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης να πάρουν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και να ζητηθεί η κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των συμπολιτών μας.
Οι Δήμαρχοι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει με κάθε μέσο στην προσπάθεια αυτή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου